BIST 9.711
DOLAR 32,57
EURO 34,83
ALTIN 2.432,46
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

O vekil milletvekili zammına karşı çıktı!

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletvekillerine yapılması gündeme gelen zamma değindi.

Abone ol

Meclis'e sunulan bütçe yasa tasarısına göre; milletvekillerinin emekli aylığı yüzde 9.5, maaşları da yüzde 7 oranında artacak.

Emekli aylığı almakta iken çalışmaya devam eden milletvekilinin eline geçecek aylık para bin 700 lira yükselerek, 23 bin 200 lira olacak.

Böylece, şu an Meclis'te olan ve aynı zamanda emeklilik hakkı kazanmış bulunan yaklaşık 400 milletvekilinin maaşında, ciddi bir artış gerçekleşecek.

SUS PAYI MI VERMEK İSTİYORLAR ACABA? 

Mecliste bir basın toplantısı düzenleyen Aylin Nazlıaka, "erken seçim tartışmaları ve milletvekillerine yapılan zamla" ilgili soru üzerine, "Biz yarın da olsa kendimizi seçime hazır hissediyoruz. İktidar gerçekten erken seçim yapabilecek kudreti görüyorsa yapsın, hodri meydan" dedi. Milletvekillerine yapılan zammın gereksiz bir zam olduğunu ifade eden Nazlıaka, "2015'te Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 97 oranında artırıldı. Milletvekillerine zam yapılarak, kendi grubuna sus payı mı vermek istiyor acaba. Koluna 700 bin TL'lik kol saati takanlar, çocuklarının odasında ayakkabı kutuları ile para sayma makinesi bulunanlar bu zam hakkında ne düşünüyor acaba. Benim asıl öğrenmek istediğim budur" diye konuştu.