BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

O uzman çavuştan 14 gün sonra acı haber

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde PKK'lılarla girdiği çatışmda yaralanan Jandarma Uzman Erbaş Mustafa Kemal Özata şehit oldu.

Abone ol

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 14 Ağustos günü arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Erbaş Mustafa Kemal Özata, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde, yapılan tüm müdahaleye rağmen bugün şehit oldu. Şehit Özata'nın Konya'daki baba ocağına ise ateş düştü.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Bölgesi'nde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2'si ağır 6 askerde yaralanmıştı. Ağır yaralanan bekar Jandarma Uzman Erbaş Mustafa Kemal Özata, Van'da gördüğü tedavinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde, kaldırıldı. Tedavi altında olan Uzman Erbaş Özata, 14 gün süren yaşam mücadelesini kaybedip şehit oldu.

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Şehit Özata'nın Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düşerken, babası Mehmet ve annesi Cennet Özata'nın da oğullarının tedavi süreci nedeniyle GATA'da bulundukları öğrenildi.
Şehit Özata'nın vatani görevini tamamladıktan sonra sözleşmeli olarak 1 yıl önce Uzman Erbaş olarak göreve başladığı öğrenildi.

HEMŞERİSİYLE AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Şehit Özata, aynı çatışmada şehit olan 3 askerden hemşerisi 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken'in ile aynı kaderi paylaştı. Şehit Astsubay Dursun Taştiken de, 15 Ağustos günü memleketi Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı Deştiğin Mahallesi’nde toprağa verilmişti.