BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

O ünlü isme şok! Tiyatrodan ihracı istendi

Levent Üzümcü ihraç istemiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Abone ol

Levent Üzümcü, politik görüşü, 2013 Sosyalist Enternasyonal’de yaptığı konuşma, basına verdiği demeçler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek ihraç istemiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi ve hakkında soruşturma açıldı.
 
ÜZÜMCÜ TEPKİ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz günlerde Yekta Kopan'a açıklama yapan Üzümcü şunları söyledi;


“2013 Sosyalist Enternasyonal İstanbul Toplantısında yaptığım konuşmanın tam metni başta olmak üzere, çeşitli gazete ve dergilere vermiş olduğum tüm röportaj ve görüşlerim; işleri, bunları araştırıp rejimini zorla dayatmak isteyen partinin yetkililerine iletmek olan maaşlı bir birim tarafından rapor haline getirilmiş. Bu rapor önce Büyük Şehir Belediyesi Teftiş Kuruluna gitmiş (2014 yılında konuyla ilgili ifade verdiğim için biliyorum); ardından da 2015 yılının mart ayında tiyatrodan ihracım ve memuriyetimin feshi istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na iletilmiş. Tiyatromuzun yönetmeliğini değiştirerek yapmayı amaçladıkları buydu zaten, bizleri görüşlerimizden dolayı belediyenin yüksek disiplin kurullarında yargılayarak diğer arkadaşlarımıza gözdağı vermek; Genel Sanat Yönetmenlerini ve kurulunu etkisiz kılmak; 2,5 yıldır 550 tiyatro emekçisinin toplam 4 maaşa denk düşen teşvik ikramiyelerini keyfi bir şekilde ödememek, tiyatroya alınacak yeni oyuncuları sosyal medya paylaşımlarına göre elemeye çalışmak. Türkiye’de yapılan binlerce hukuksuzluğa bir yenisini ekleme çabasından öteye gidemeyecek bu beyhude çırpınışı -tıpkı dünya tarihinde olduğu gibi- yapanların adı bile hatırlanmayacak. Günümüz dünyasında bilgi artık saklanamıyor, gizlenemiyor, Google’a adımı yazdığınızda karşınıza çıkacak her türlü videonun, röportajın ve açıklamanın arkasında olduğumu bir kez daha yenilemek isterim.”

344.jpg

LEVENT ÜZÜMCÜ KİMDİR?

İlkokulu Karşıyaka Aydoğdu İlkokulu'nda, liseyi İzmir Eşrefpaşa Lisesi'nde okudu. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu, Los Angeles Film Okulu Oyuncu Yönetmenliği eğitimi almıştır.
1996 yılından beri İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusudur. Atv'de yayınlanmış olan Avrupa Yakası adlı dizide Cem karakterini canlandırmıştır.

Ayrıca haftanın 3 günü Türkmax'ta yayınlanan Akıl Şampiyonu adlı yarışmayı sundu. Ada ve Batu Üzümcü'nün babası olan Levent Üzümcü, psikolojik danışman Ebru Tuay Üzümcü ile evlidir.