BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  DÜNYA

O ülkeden Türkiye'ye sürpriz Afrin desteği

Afrin harekatıyla ilgili bir son dakika açıklaması da İngiltere'den geldi. İngiltere Başbakanlığı, Türkiye’nin kendi sınırlarının güvenliği konusundaki meşru çıkarını tanıdığını açıkladı.

Abone ol

Afrin operasyonu tüm hızıyla devam ederken İngiltere'den Türkiye'ye sürpriz bir destek geldi. 

İngiltere Başbakanlık Ofisi "10 Numara"dan yapılan yazılı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

"Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de gelişmeleri yakından izliyoruz." ifadeleri kullanılan açıklamada şunlar kaydedildi:

TÜRKİYE'NİN MEŞRU ÇIKARINI TANIYORUZ: "İngiltere, Suriye'deki çatışmaya ilişkin meseleleri, şiddeti azaltmak ve siyasi bir çözümü mümkün kılmak şeklindeki ortak amacımıza uygun olarak Türk yetkililer ile düzenli olarak ele almıştır. Türkiye'nin kendi sınırlarının güvenliği konusundaki meşru çıkarını tanıyoruz.” 

Başbakanlık açıklamasında, "İngiltere, Türkiye ve diğer müttefikleri ile Suriye'de istikrarı temin edecek, gerilimi tırmandırmaktan geri duracak ve Türkiye’nin güvenlik çıkarlarını koruyacak çözümler bulmak için yakın iş birliği yapmaya kararlıdır." ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE'Yİ HAKLI BULDU

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da Zeytin Dalı harekatıyla ilgili olarak, "Türkiye sınırlarını güvende tutmayı istemek konusunda haklı." açıklamasını yaptı.

Johnson, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Afrin'deki gelişmeleri yakından izliyoruz." ifadesini kullanan Johnson, şunları kaydetti:

"Türkiye sınırlarını güvende tutmayı istemek konusunda haklı. Şiddeti azaltmak ve en önemli hedefe odaklanmak amacını paylaşıyoruz: Suriye'de Esed rejiminin sona ermesine varacak siyasi bir süreç."