BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  DÜNYA

O ülkede askeri darbe oldu

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da askeri darbe oldu. Asker ülkedeki siyasi kurumları dağıttığını açıkladı.

Abone ol

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da Cumhurbaşkanı Michel Kafando ve Başbakan Isaac Zida ile iki bakanı tutuklayan Cumhurbaşkanlığı Muhafızları, ülkedeki siyasi kurumları dağıttığını açıkladı.

AFP'nin haberine göre; Yarbay Mamadou Bamba, ulusal televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Yeni 'Milli Demokrasi Konseyi'nin geçiş rejimine son verdiğini ve geçici cumhurbaşkanının tüm yetkilerinin alındığını" duyurdu.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Bamba, "Ulusal Geçiş Konseyi dağıtıldı. Bir hükümet kurmak, kapsayıcı ve barışçıl seçimlere öncülük etmek için geniş kapsamlı görüşmeler sürdürülüyor" dedi.

burkina-faso.jpg

"AÇIKÇA BİR DARBE"

Fransız radyosu RFI'a konuşan geçici Meclis Başkanı Cheriff Sy, yaşananları "açıkça bir darbe" olarak nitelendirerek halkı tepki göstermeye çağırdı.

burkina-faso.gif

AB VE BM'DEN OLAYA KINAMA

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, geçici cumhurbaşkanı ve başbakanın tutuklanmasını kınadı.

KABİNE TOPLANTISINI BASIN CUMHURBAŞKANINI TUTUKLADILAR

Çarşamba günü ülkenin eski lideri Blaise Compaore'ye bağlı Cumhurbaşkanlığı Alayı üyeleri, kabine toplantısını basıp Cumhurbaşkanı Michel Kafando ve Başbakan Isaac Zida ve iki bakanı tutuklamıştı.

ATEŞ AÇARAK DAĞITMAYA ÇALIŞTILAR

Askerler, Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da Cumhurbaşkanlığı dışında toplanan kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı.

burkina-faso2.jpg