BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.498,79
HABER /  DÜNYA

O ülke fena sallandı 7,2 büyüklüğünde deprem!

TACİKİSTAN'da 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can ve mal kaybının yaşanıp yaşanmadığı ile ilgili net bir bilgi olmadığı belirtildi.

Abone ol

TACİKİSTAN Duşanbe’nin 367 kilometre doğusunda meydana gelen depremin can kaybına yol açıp açmadığına ilişkin henüz bilgi açıklanmadı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, 28.7 kilometre derinlikteki depremin merkez üssünün Murghab şehrinin 109 kilometre batısı olduğunu açıkladı. 

Türkiye saati ile 9:50'de meydana geldiği belirtilen depremin, Afganistan ve Pakistan'da da hissedildiği bildirildi.

AFAD HAREKETE GEÇTİ

Tacikistan’da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ardından, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul Arama Kurtarma Birliğini teyakkuza geçirdi. 

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Pakistan ve Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de de bugün hissedilen 7,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, AFAD İstanbul Arama Kurtarma Birliği, Tacikistan'dan gelebilecek yardım çağrısı ihtimaline karşı hazır bekletiliyor.

Nepal'de bu yıl meydana gelen depremin ardından, bölgeye ilk 24 saat içinde ulaşan AFAD İstanbul Arama Kurtarma Birliği, uluslararası operasyonlar konusunda deneyimli arama kurtarma personellerinden oluşuyor. Birlik, daha önce de Japonya ve Haiti’deki afetlerde görev almıştı.