BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  DÜNYA

O ülke Erdoğan'ın konuşmasını kınadı!

Mısır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasındaki Mısır ile ilgili açıklamalarını kınadı.

Abone ol

Mısır'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasındaki Mısır'la ilgili açıklamalarını kınadığı bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Mısır, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın BM Genel Kurulu'nun açılış konuşmasını kınayarak ve kızgınlıkla izledi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması yalan ve iftiralar içeriyor, bu en hafif ifadeyle Mısır halkının 30 Haziran'da (2013) ortaya koyduğu iradesini hafife almayı ve ipotek koymayı temsil ediyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ikili görüşme talebinin Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri tarafından iptal edildiği de öne sürüldü.

BM Genel Kurulu'nun açılış konuşmasında, Mısır'daki darbeye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemişti:

"Mısır'da, halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı darbeyle indirilirken, verdikleri oyun hesabını sormak isteyen binlerce masum katledilirken, Birleşmiş Milletler de demokratik ülkeler de bunu sadece izliyor. Ve bu darbeyi yapan kişi meşrulaştırılıyor. Eğer demokrasi diyorsak sandığa saygı duyalım. Yok demokrasi değil de darbeyle gelenleri savunacaksak o zaman bu BM niye var diye merak ediyorum.''

Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş da Mısır kaynaklı haberlerde yer alan Abdülfettah es-Sisi ile görüşme iddialarını yalanlamıştı.

Göktaş, AA'ya yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'daki darbeci general Sisi konusundaki tavrının son derece net olduğuna dikkati çekerek, "Konuya ilişkin iddialar tümüyle gerçek dışıdır. New York'ta Mısır heyetiyle herhangi bir görüşme talebimiz olmamıştır. Böyle bir düşüncemiz de yok" demişti.