BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.434,17
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

O türküde 'rakı parası' yok!

Arınç'ın tepkisi üzerine Vardar Ovası'nı söyleyemeyen Güney, "O türküde rakı parakı diye bir şey yok" dedi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün seçim bölgesi Bursa'da ziyaret ettiği BALGÖÇ Genel Merkezi'nde, Vardar Ovası isimli türküyü söylemek isteyen ancak Arınç'ın 'Onda rakı falan geçiyor.Başka bir şey söyleyin' dediği Fahriye Güney, "O türküde rakı parası diye bir şey yok. Türkünün sözlerini başkalaştırmışlar" dedi. Güney, daha sonra DHA mikrofonuna Vardar Ovası türküsünü seslendirdi.

Kısa adı BALGÖÇ olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi'ne dün bayram ziyareti sırasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisine, Vardar Ovası isimli türküyü söylemek istemesi üzerine 'Onda rakı falan geçiyor. Başka bir şey söyleyin' diyerek izin vermemesini değerlendiren Fahriye Güney, "Türküde rakı parası diye bir şey yok. Türkünün sözlerini başkalaştırmışlar. Ancak konu çok uzatılacak bir konu değil" diye konuştu.
Arınç'ın Vardar Ovası isimli türküyü değil de Arda Boyları isimli türküyü istemesi üzerine seslendirdiğini anlatan Güney, "Vardar Ovası türküsünde 'sıla parası' vardır. Bulgaristan göçmeniyim. Türkiye'ye geldikten sonra duydum Rakı parası dendiğini. Haliyle üzüldüm. Ancak Arınç'ın sözleri türküye büyük bir tepki gibi değildi. Şaka gibi, maytap geçmek gibi bir şeydi" dedi. Güney daha sonra DHA mikrofonuna Vardar Ovası isimli türküyü seslendirdi.