BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

O teröristler çiftçi katili çıktı!

Viranşehir'de 1'i ölü, 1'i yaralı ele geçirilen terör örgütü PKK üyelerinin, başka bir olayla daha ilişkili oldukları ortaya çıktı.

Abone ol

İzmir'in Menemen İlçesi Maltepe Beldesi'nde oturan ve Foça İlçesi'ne bağlı Gerenköy'deki tarlarının yakınlarında silahla vurularak öldürülen çiftçiler Yusuf Kafalı (55), Zekeriya Toksöz (57) ve Bahri Şirin'in katil zanlıları da Foça bombacıları çıktı. Şanlıurfa'da biri ölü biri ise yaralı ele geçirilen bombacılar üzerinde çıkan tabancanın, 3 çiftçinin öldürülmesinde kullanılan silah olduğu kesinlik kazandı. Çiftçilerin, saldırı hazırlığındaki teröristleri gördükleri ve bunun için öldürüldükleri ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz 7 Ağustos günü Yusuf Kafalı (55) ve Zekeriya Toksöz (57), Foça İlçesi'ne bağlı Gerenköy'deki tarlalarını sulamaya gitti. Çiftçilerin evlerine dönmemeleri üzerine aramaya çıkan yakınları, çiftçilere ait kamyoneti kan içinde görünce Jandarma'ya haber verdi. Aynı saatlerde Jandarma ekiplerine, olayın olduğu mevkide çiftçilik yapan Bahri Şirin'in (48) de tarlasını sulamak üzere evinden ayrılıp geri dönmediği ihbarı geldi.

2 GÜN SONRA FOÇA SALDIRISI YAPILDI

Bölgede arama başlatan jandarma ekipleri, sabah saatlerinde Yusuf Kafalı ile Zekeriya Toksöz'ün cesetlerini sulama kanalında buldu. İki çiftçinin yakın mesafeden enselerine ateş edilerek öldürüldüğü tespit edildi. Kayıp Bahri Şirin'nin cesedine de olay yerine 500 metre mesafede ulaşıldı. Şirin'in de tabanca ile yüzünden vurularak öldürüldüğü öğrenildi. Çiftçilerin öldürülmesinden 2 gün sonra ise, öldürüldükleri yere yaklaşık 4 kilometre mesafede yaşanan bombalı saldırıda 1 uzman çavuş ile 1 asker şehit oldu, 12 kişi ise yaralandı.

AYNI SİLAH

Şanlıurfa'da polisle yaşanan çatışma sonucu ölü ele geçirilen bombacı Ahmet Bozkurt ile Yunus Çetin üzerinde çıkan tabancanın kriminal laboratuvarında yapılan incelemede çiftçilerin öldürüldüğü tabanca ile aynı olduğu tespit edildi. Çiftçilerin, saldırı hazırlığındaki teröristleri gördükleri ve bunun için öldürüldükleri ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.