BIST 9.726
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,47
HABER /  GÜNCEL

O tekne faciasından acı bir haber daha!

İzmir'de 61 kişinin ölmesine neden olan tekne faciasından bir acı haber daha geldi

Abone ol

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Ahmetbeyli beldesi açıklarında geçen perşembe günü kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı, 2 aylık bir bebek cesedinin bulunmasıyla 62'ye yükseldi.

Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, yapılan aramalarda su altında bir bebek cesedine daha ulaşıldığı bilgisini verdi. Tekne faciasında hayatını kaybeden çocukların sayısı da böylece 33'e yükselmiş oldu.

BATAN TEKNENİN ORGANİZATÖRLERİ ADLİYEDE

İzmir’in Menderes ilçesinde 62 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasıyla ilgili gözaltına alınan dört kişi adliyeye sevk edildi.

Ahmetbeyli beldesi Baradan Koyu mevkisinde, kanundışı yollarla yurtdışına gitmek isteyen 62 kaçak, bulundukları teknenin batması sonucu boğularak hayatını kaybetti. Facianın ardından teknenin kaptanı Burhan Y. ve yardımcısı Mustafa M. gözaltına alındı.

Karakoldaki işlemlerinin ardından Menderes Adliyesi'ne sevk edilen iki zanlı tutuklandı. Organizasyonla ilgili gözaltına alınan iki Filistin, bir Suriye ve bir Türk uyruklu dört şüphelinin de jandarmadaki sorguları tamamlandı. M.M.(26), S.İ. (29), M.K. (29) ve Türk olan H.Ç. (26), 6ifadelerinin ardından sağlık kontrolundan geçirilerek adliyeye sevk edildi.