BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  GÜNCEL

O Ses Türkiye 2017 şampiyonu kim kazandı birincisi

O Ses Türkiye birincisi kim oldu 2017 O Ses Türkiye şampiyonluğunu kim kazandı? O Ses Türkiye birincisi geçen yıl Emre Sertkaya olmuştu peki bu yıl kim kazandı?

Abone ol

O Ses Türkiye 2017 birincisini belirleyecek final 20 Mart Pazar akşamı TV8 ekranlarında izleyiciler ile buluştu. Final turlarının ardından Hadise'nin takımından Dodan Özer ile Gökhan-Hakan'ın takımından Resul Aydemir finalde son ikiye kaldı. O Ses Türkiye’de şampiyonluğu olmadığı için sık sık espri konusu olan Hadise; Dodan'ın O Ses Türkiye birinciliği ile ilk şampiyonluğunu elde etti.

O Ses Türkiye şampiyonu Dodan olunca Hadise'nin haline bakınO Ses Türkiye 2017 finaline kalan 6 yarışmacı performanslarını sergilerken seyircilerin SMS oylamalarıyla Hadise'nin takımından Dodan Özer ile Gökhan-Hakan'ın takımından Resul Aydemir finalde son ikiye kalmaya hak kazanan yarışmacılar oldu. Son ikiye kalan iki yarışmacı O Ses Türkiye maceralarına başladıkları ilk şarkıları bir kez daha seslendirdi ve son SMS oylaması da gerçekleştirildi. Noter eşliğinde açıklanan sonuçlar sonrası O Ses Türkiye 2017 şampiyonu Hadise'nin takımından Dodan Özer oldu.

İşte O Ses Türkiye 2017 şampiyonu Dodan ve tüm final performansları...

O SES TÜRKİYE FİNALİ BİRİNCİ TUR

O Ses Türkiye'de finale kalan 6 yarışmacı final ilk tur performanslarını sırayla sergiledi. Halktan en çok oyu alan Dodan, Taylan, Resul ve Keremhan finale giden yolda devam etmeye hak kazandı. Diğer yarışmacılardan daha az oy alan Cihangir ve Burhan ise yarışmaya finalin ilk turunda veda etti.

O SES TÜRKİYE FİNALİ İKİNCİ TUR

O Ses Türkiye'de finalin ilk turunu 4 yarışmacı bir kez daha performanslarını sergiledi. Halktan en çok SMS desteğini alan Dodan ve Resul finalde son ikiye kaldı. Keremhan ile Taylan ise yarışmaya veda etti.

O SES TÜRKİYE 2017 FİNALİSTLERİ KİMLERDİ?

Peki O Ses Türkiye finaline kalan yarışmacılar kimlerdi; Hadise, Gökhan-Hakan ve Sibel Can'ın final kadrolarında kimler vardı? İşte O Ses Türkiye birinciliğinin adayı olan finalistler;

Hadise'nin yarışmacıları: Cihangir Moralı, Taylan Bayri ve Dodan Özer
Gökhan-Hakan'ın yarışmacıları: Resul Aydemir ve Keremhan Özdemir Sibel Can'ın yarışmacısı: Burhan Çatılı

Hadise: O Ses Türkiye’de şampiyonluğu olmadığı için sık sık espri konusu olan Hadise finale 3 yarışmacı taşıdı. Yarı finalde de hiç yarışmacı kaybetmeyen Hadise, Dodan Özer ile zaten birinciliğin favorisi olarak görünüyordu. Hadise bu yıl toplamda 83 yarışmacı aldı. 

Gökhan-Hakan: Finale taşıdıkları 2 yarışmacı ile birinciliğin diğer favori isimlerinin sahipleriydi ancak şampiyonluğu Hadise'ye kaptırdılar. Geçen yılın O Ses Türkiye birincisi Emre Sertkaya onların takımından çıkmıştı. 85 yarışmacı ile O Ses Türkiye 2017 düellolarına başlayan Gökhan ve Hakan'ın 2 şampiyonlukları bulunuyor.

Murat Boz: 2017 O Ses Türkiye'sinin hayal kırıklığı yaşatan ismi oldu. O Ses Türkiye'de bu yıl 87 yarışmacı olan Murat Boz hiçbirini finale taşıyamadı. Yetenek Sizsiniz'den transfer olan Toprak Kardeşler grubu da yarı finalde elendi.

Sibel Can: Bu sezon O Ses Türkiye'nin en yeni yarışmacısı olarak hayli deneyimsizdi. 90 yarışmacı olan Sibel Can hepsinin elenmesine sebep oldu. Finale gelen Burhan Çatılı'yı ise Gökhan-Hakan'ın takımından transfer etti. Daha önceki bir çok yarışmada derecesi olan Burhan Çatılı, kendi bileğinin hakkı ile finalin ilk turuna kadar çıktı.