BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.505,65
HABER /  GÜNCEL

O şehit babası üzülmesin diye bakın ne demiş?

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK'lıların saldırısında şehit düşen Özel Harekat Polisi Yunus Emre Akbaş’ın babası üzülmesin diye 'Başbakanı korumaya gidiyorum' dediği ortaya çıktı.

Abone ol

Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit düşen Özel Harekat Polisi Yunus Emre Akbaş’la ilgili yürek yakan bir bir detay ortaya çıktı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit düşen Özel Harekat Polisi Yunus Emre Akbaş’ın, babasına üzülmemesi için Başbakanı korumak için Mardin’e gittiğini söylediği ortaya çıktı.

ŞEHİDİN CENAZESİ GATA'DAN ALINDI

Ankara’da tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde şehit düştükten sonra özel bir araçla polis ekipleri eşliğinde memleketi Aksaray’a getirilen şehit polis Yunus Emre Akbaş’ın cenazesi Somuncu Baba Külliyesi morgundan alındı. Şehit polisin cenazesi, Atatürk Bulvarı Kurtuluş kavşağında bulunan baba ocağına helallik için getirildi. İl müftüsünün duasıyla helallik alınan şehit polis Yunus Emre Akbaş’ın cenazesi daha sonra düzenlenecek tören için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

32a5d4bb-911a-4db2-be90-d615b8c4b149.jpg

BAŞBAKAN'I KORUMAYA GİDİYORUM DEMİŞ

Şehit babası Mustafa Akbaş, oğluyla saldırı olmadan bir gün önce konuştuğunu belirterek, “Biz üzülmeyelim diye bize ’Başbakanı korumaya Mardin’e gidiyoruz’ dedi. Ertesi gün zaten saldırıda yaralandığı haberi geldi” dedi.

Aynı saldırıda yaralanan özel harekat polisi Kamil Günser ise, “Biz göreve giderken, arabanın arkasından roketli saldırı yapıldı. Bende aynı saldırıda yaralandım” diye konuştu.

77e95582-0a7a-4fcf-b18b-6bcd3e67a58c.jpg