BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  GÜNCEL

O sadece Türkiye’nin değil, tüm Ortadoğu’nun Başbakanı

Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist Tevekkül Karman, Recep Tayyip Erdoğan’ı sadece Türkiye’nin değil, tüm Ortadoğu’nun Başbakanı olara...

Abone ol

Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist Tevekkül Karman, Recep Tayyip Erdoğan’ı sadece Türkiye’nin değil, tüm Ortadoğu’nun Başbakanı olarak gördüklerini ve Türk halkının onu başbakan olarak seçtiği için asla pişman olmayacağını söyledi.
2011 yılında Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen ve aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi Barış ve Demokrasi Merkezi Başkanlığı’nı da yürüten Tevekkül Karman, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Arap Baharı’nı yaşayan ülkeler için model teşkil ettiğini belirten Karman, “Türkiye bu ülkelere çok yardım etti. Türk halkının demokrasiye olan sadakati biz Yemenlilere de ilham verdi. Türkiye, Yemen’in elinden tuttu, halkın yanında oldu ve en başından beri hiç gerilemedi. Bu da zaten Türkiye’ye layık bir tutum. Türkiye’nin çok önemli bir başbakanı var ve O, bizim gözümüzde sadece Türkiye’nin değil, bütün Ortadoğu’nun başbakanı. İnanıyorum ki Türk halkı bu başbakanı seçtiği için pişman olmayacak. Biz Türkiye ile iftihar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’Yİ SUSTURMAK İSTEMELERİNİN NEDENİ..."
Son dönemlerde bazı çevrelerin Türkiye’yi karıştırmak istediğini kaydeden Tevekül Karman, “Türkiye, Ortadoğu halklarının hep yanında oldu. Türkiye’yi susturmak istemelerinin sebebi budur" dedi.
Türkiye aleyhine yapılan faaliyetlerin bir amaca hizmet ettiğini anlatan Karman, “Bu olaylarda hedef, Türkiye’yi Ortadoğu’dan uzaklaştırmak. Türkiye, halkıyla, toprağıyla, hükümetiyle, meclisiyle ve ordusuyla büyük bir devlet. Türkiye’yi indirmeyi hiçbir zaman başaramayacaklar. Bu tür olaylar olabilir ve eminim Türkiye bu aşamayı geçerek daha da güçlü olacak. Çünkü Türk halkı bunu kabul etmeyecek, hükümetin yanında olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

"GURUR DUYUYORUM"
2011’deki Yemen direnişinde aktif rol oynayan ve 2012 yılında Türk vatandaşlığına alınan Karman, Türk vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu ve hem Türkleri hem de Arapları güzel günlerin beklediğini söyledi. Rüyaları gerçekleştirmek için çok çalışmak gerektiğini vurgulayan Karman Yemen’de anayasa yapma hazırlığında olduklarını belirterek “Yemen’deki devrimin başarıyla sonuçlanmasının üstünden iki yıl geçti ve şimdi ikinci bir aşamaya geldik. Bu aşamada yolsuzlukları sona erdirmemiz gerek. Bu devrimin en önemli kazancı, Yemen Cumhurbaşkanı’nı indirmek oldu. Şimdi halkla diyalog içinde yeni bir devlet kuruyoruz. Yine önümüzde birtakım engeller var ancak en kısa zamanda kuracağımıza eminiz. Hedefimiz Yemen’de herkesi kapsayacak bir anayasa hazırlamak ve bunun için uğraşıyoruz” diye konuştu.
(İHA)