BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

‘O resimleri silersen seni öldürürüm’ dedi ve...

BURSA'da ilişki yaşadığı kadını sokak ortasında vahşice öldürdü, sonra bıçağı kendine sapladı. Dehşet dakikalarına tanık olan genç kadının arkadaşı o anları anlattı.

Abone ol

BURSA'nın Gemlik ilçesinde, genç kadını sokak artasında kovalayan ve saçlarından yakalayarak 15 yerinden bıçaklayıp öldüren sanığın yargılanmasına başlandı.

Sanık Dursun Efe'nin cinayetten kısa bir süre önce eski sevgilisi Nurcan Efe'nin eline geçen telefonundaki resimleri silmek istemesi üzerine, “O resimleri silersen seni öldürürüm” dediği ortaya çıktı.

İnegöl’e bağlı Dipsizköy’de oturan ve akraba olan Nurcan Efe ile Dursun Efe çeşitli tarihlerde eşlerinden boşandı. Nurcan Efe, daha sonra bir süre arkadaşlık yaptığı Dursun Efe’den ayrıldı. Olay, 10 Temmuz gecesi Nurcan Efe’nin arkadaşı Şahsene Vardar’ı ziyaret için gittiği Gemlik’te meydana geldi. İddiaya göre Nurcan Efe’yi takip eden Dursun Efe, Eski Pazar Caddesi Serçe Sokak’ta Şahsene Vardar ile yürüyen Nurcan Efe’ye saldırarak 15 bıçak darbesiyle öldürdü. Daha sonra aynı bıçağı kendisine sapladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve iki hafta tedavi gören Dursun Efe taburcu edilince tutuklandı.

Hakkında, Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Kasten öldürmek’ suçundan ömürboyu hapis cezası istemi ile dava açılan Dursun Efe’nin yargılanmasına başlandı. Nurcan Efe ile ilişkisinin sürdüğünü, son günlerde aralarında yaşadıkları tartışma nedeniyle Nurcan Efe’nin cep telefon numarasını değiştirdiğini anlatan Dursun Efe şöyle savunma yaptı:

"Aramız bozulduğu için ben de Nurcan’dan daha önce kendisine verdiğim cep telefonumu ve güneş gözlüğümü istiyordum. Olay günü alkollüydüm. Gemlik’e gelen Nurcan ve kız arkadaşı Şahsene ile evinin yakınında karşılaştım. Evimi ve arabamı satarak, parasını birlikte harcamamıza neden olan Nurcan bana hakaret etmeye başladı. Sinirlendim bıçakladım. Pişmanım."

’TELEFONDAKİ FOTOĞRAFLAR İÇİN ÖLDÜRDÜ’

Duruşmada olayın görgü tanığı olan Şahsene Vardar da dinlendi. Arkadaşı Nurcan Efe’nin İnegöl’den Gemlik’e evine ziyarete geldiğini söyleyen Vardar şunları anlattı:

"Nurcan eşinden boşanınca iki çocuğu onunla kalıyordu. Benim de üç çocuğum vardı. İnegöl’den Gemlik’e ziyaretime gelen Nurcan konuşmasında Dursun’un son günlerde rahatsızlık vermeye başladığını, birlikte çektirdiği fotoğrafları eski eşine ve çocuklarına göstereceği tehdidinde bulunduğunu söylüyordu. Kendisi, rezillik çıkmadan ondan ayrılmanın hesabını yapıyordu. Olay günü çocuklarında ısrarı ile gezmek için dışarı çıktık. Bankta yatan Dursun ile karşılaştık. Kendisi iyi olmadığını söyleyip bir ara cep telefonunu Nurcan’a verdi. Biz de telefonu alıp yanından uzaklaştık. Nurcan, bu sırada telefondaki fotoğrafları silmek için uğraşıyordu. Bundan şüphelenen Dursun bir başka arkadaşının telefonu ile Nurcan’ı arayıp, ’o resimleri silersen seni öldürürüm’ dedi. Bir ara bizi yolda görünce koşarak yanımıza gelip Nurcan’ı saçlarından sürükleyip başını kollarının arasına alarak onu bıçaklayıp öldürdü."

Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.