BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  GÜNCEL

O rektörden milletvekiline FLAŞ çağrı!

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç hakkındaki iddialara cevap verdi.

Abone ol

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç konuştu. Saraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e tazminat davası açacaklarını söyledi.

Ayşegül Saraç'ın açıklamaları şöyle:

TALİHSİZ AÇIKLAMALAR YAPILDI 

Hep icraatlarımızla gündeme gelmek istiyoruz ama bazen böyle olaylar oluyor. Biz de cevap vermek istedik. Talihsiz açıklamalar yapıldı. Biz kanun çerçevesinde her işimizi yaptık. O rektörden AK Partili vekile yanıt!

Bugüne geldiğimizde bazı talihsiz açıklamalar var. Bunlar kamuoyunu acıtan açıklamalar oldu.Birçok telefon aldık. Biz arzu ederdik ki Diyarbakır Milletvekili bu zat üniversitemize destek olsaydı.

Ben Başbakanımıza, sayın Bakanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Onlar büyük olarak bize bu desteği verdiler.Gittiğimiz hiçbir kapıdan boş dönmedik.

KİŞİSEL HIRSLAR

Gönül isterdi ki bu zat AK Parti'ye uygun açıklamalarda yapsaydı. Seçim öncesi de AK Parti'yi zora sokacak açıklamalar yaptı. Malesef bunun dozunu arttırarak devam etti. Bir vekile iftira atmak asla yakışmaz. Hele ki AK Parti'nin bir vekiline hiç yakışmaz. Kişisel hırslarını düşünerek bu gösteriden ne umuyor bilemiyorum.

İçinde mensup olduğu bu partiyi de zor durumda bırakmıştır. Kişi hakkında olumsuz tepkiler var ama bize de destekler var.

BURADAN ÇAĞRI YAPIYORUM 

Bugüne kadar yapılan denetimlerden takdirane ifadelerle geri döndüler.Bizden önceki dönemde bazı olaylar olmuş ancak Maliye Bakanlığı, YÖK ve Sayıştay denetiminde gidiyor.

Çamur at izi kalsın zannıyla konuşmuştur. Tamamen hayal ürünü, çarpıtma tarzıyla malesef iftira atmıştır. Ben kendisine buradan çağrı yapıyorum. Elinde belgeler varsa gidip ilgileri merciiye başvursun.

Biz bu açıklamalardan dolayı üniversite olarak manevi tazminat davası açacağız. Sadece şahsıma yönelik olsa öbür tarafta zaten hakkımı alacağım derim.Paralel yapı diğer üniversiteler içinde ne kadar varsa o kadardır. Kardeşim olsa, babam olsa asla affetmem.