BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

O raporu veren doktora soruşturma!

Soma'da tekmeci müşavirin rapor aldığı doktor nihayet bulundu. O doktor için 6 aya kadar meslekten men cezası isteniyor.

Abone ol
Soma'da yere düşen bir kişiye tekme atarken görüntülenen ve 7 günlük isgöremez raporu alan Basbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in sağlık raporu ortaya çıktı. Yerkel'e tekme attığı sağ dizde kızarıklık ve yumuşak doku şişliği tanısı konulduğu ortaya çıktı. Raporu veren doktorun 6 aya kadar meslekten men cezasıyla sorgulanacağı öğrenildi.
 
Radikal Gazetesi’nden İsmail Saymaz’ın haberine göre Sağlık raporuna göre Yerkel, tekme attığı gün olan 14 Mayıs"ta saat 20.00'da sağ dizde şişlik ve ağrı şikayetiyle Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne gelerek, Doktor Servan Gökhan'a muayene oldu.

O TEKMENİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI- İZLE 
 
Yerkel, muayenede, sağ dizindeki ağrı ve şişliğin düşme nedeniyle oluştuğunu söyledi. Sağ dizinin filmi çekildikten sonra Yerkel'e yedi gün iş göremezlik raporu verildi.
 
Yerkel'e şu tanı konuldu:
 
"Sağ dizde yaklaşık 10X10 cm ödem (sislik), ekimoz (kızarıklık) ve yumuşak doku şişliği, sol omuz ve göğüs ön yüzde ekimoz ve yumuşak doku şişliği mevcuttur. Extremite (kol ve bacak) hareketlerinde hassasiyet ve yürümede güçlük mevcut olup hastada yaygın yumuşak doku travmasi mevcuttur. Hastaya 7 gün iş göremezlik raporu verilmiştir.'
 
O DOKTOR, 6 AY MESLEKTEN MEN CEZASI İLE SORUŞTURULACAK
 
Yusuf Yerkel'e raporu Ankara Atatürk Hastanesi Doktorlarından Servan Gökhan'ın vermesinin ardından gözler Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) çevrildi. TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, Ankara Tabip Odası'nın disiplin soruşturması yürüteceğini, Gökhan'ın sahte rapor vermekten 15 günden 6 aya kadar uzanan meslekten men cezasıyla sorgulanacağını açıkladı.