BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,58
ALTIN 2.492,38
HABER /  GÜNCEL

O provakatörler yakayı ele verdi

Zeytinburnu'nda Türk Kürt çatışması yaratmaya çalışan 43 provakatör yakayı ele verdi...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Zeytinburnu'nda olayları organize ederek provokasyona zemin hazırladıkları ve ev işyeri ve araçlara zarar verdikleri ileri sürülen 43 kişinin planlı operasyonla gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulandıklarını belirtildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Emniyet ayrıca, olaylar sırasında gözaltına alınan 29 kişinin de Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde işlemlerinin yapıldığını bildirdi.

43 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 18–22 Temmuz 2011 tarihlerinde Zeytinburnu'nda, meydana gelen olayları organize ederek provokasyona zemin hazırlayan, çeşitli iletişim yollarını kullanmak suretiyle halkı yalan haberlerle birbirine karşı kışkırtmaya çalışan, ev, işyeri ve araçlara zarar verme eylemlerine katılanların olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

 İstanbul genelinde 23 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan planlı operasyonda 43 kişinin yakalandığı vurgulandı. Yakalanan kişilerin üzerlerinde, işyerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda; 7 adet kurusıkı tabanca, 56 adet kurusıkı tabanca fişeği, bir miktar uyuşturucu madde, bol miktarda kesici, delici ve yaralayıcı alet, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada bu kişilerin işlemlerinin Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yürütüldüğü vurgulandı.

İŞTE O 29 PROVAKATÖR

Açıklamada ayrıca olaylara katılan ve içinde bulunduğu kitleyi kışkırtan, yönlendiren, uyarılara aldırış etmeyerek saldırgan tavırlar sergileyen 29 şüpheli kişi de çeşitli suç aletleri ile birlikte yakalandığı bildirildi. Bu kişilerin işlemlerinin ise Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde yapıldığı belirtildi.