BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

O polis nasıl şehit oldu?

Kayseri'de bombalı araçla düzenlenen saldırının ayrıntıları ortaya çıktı. Şehit Polis memuru Geben ile ilgili Emniyet yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Polis Memuru Ahmet Geben'in patlama öncesi teröristlerle girdiği çatışmada yaşamını yitirdiği bildirildi.
u.20120526110303.jpg
İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 09.l0 sıralarında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yapılan trafik kontrolünden kaçan bir aracın, saat 09.50 sıralarında Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde durdurulmak istendiği, daha sonra bombalı saldırı olayının gerçekleştiği kaydedildi.

PATLAMADAN ÖNCE ŞEHİT OLMUŞ

Şehit polis memuru Ahmet Geben'in de çatışma sonucu hayatını kaybettiği bildirilen açıklamada, ''Söz konusu araç, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde durdurulmak istenmiş, araç içerisinden açılan ateşe karşılık veren Polis Memuru Ahmet Geben, çatışma sonucu şehit olmuş, akabinde araç içerisinden bir el bombası atılmış ve bomba yüklü araç patlatılmıştır'' denildi.

Olayda 1 komiser yardımcısı, 6 polis memuru, 2 teknisyen yardımcısı, 3 polis eşi ve çocuğu ile 5 vatandaşın yaralandığı belirtilen açıklamada, patlama sonucunda araçta bulunan ve terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 2 kişinin de öldüğü kaydedildi.

Bu arada, yaralılardan durumu ağır olan teknisyen yardımcısı İsmail Sakın'ın Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Diğer yaralıların ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.