BIST 9.755
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.421,93
HABER /  GÜNCEL

O polis memurunun tutuklanması talebi

Hatay’daki Gezi Parkı protestoları sırasında çıkan olayların ardından hayatını kaybeden Abdullah Cömert‘in avukatı, ölüme sebebiyet verdiği ...

Abone ol

Hatay’daki Gezi Parkı protestoları sırasında çıkan olayların ardından hayatını kaybeden Abdullah Cömert‘in avukatı, ölüme sebebiyet verdiği iddia edilen polis memurunun tutuklanması için mahkemeye başvurdu.
Dün Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianamenin kabul edilmesinin ardından bugün de Abdullah Cömert’in ailesinin avukatı olan Hatice Can, olayda zanlı olarak görülen polis memuru Ahmet K.’nin tutuklanması istemiyle davanın görüldüğü Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.
"Adam öldürmeye teşebbüs" iddiasıyla yargılanan ve 20 yıl ceza alması istenen kişinin mutlaka tutuklu olması gerektiğini ifade eden avukat Hatice Can, “Demokratik eylemlere yönelik polisin orantısızdan ötesi hedef gözeterek gaz atışı yapmasıyla çok sayıda yaralının yanı sıra iki de ölümümüz var. 3 Haziran 2013 günü Abdullah Cömert biber gazı kapsülünün atışıyla öldüğü dosyadaki ve eldeki tüm delillerle kanıtlandı. Dün iddianame kabul edildi. İddianamede ceza olarak ‘kasten öldürme ve olası kast’ nedeniyle indirim talep edildi. Olası kast nedeniyle indirim talep edilmesini biz kabul etmiyoruz. Kasten öldürmeden ceza alması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak olası kastın da değerlendirileceği bir ortamda bulunurken şunu ısrarla söylemek istiyorum: Olası kast halinde bile ölüm olursa 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemi var ama şu güne kadar sanıkla ilgili herhangi bir tutuklama müessesesi olmadı" dedi.
Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklama kararı verilmesi gerektiğini belirten Can, "Kamu vicdanının kamunun adalete yönelik inancının incinmemesi nedeniyle ısrarla tutuklama kararı vermesini istedik. Bugün de tutuklama istemli dilekçemizi Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduk. Umarız bugün yarın kabul edilecek olan tensiple beraber tutuklama istemi kabul görür ve kamu vicdanı birazcık rahatlar çünkü ülkemizde ne yazık ki kamu görevlilerinin sanık olduğu dosyalarda hem sanıklara ulaşmak hem sanıkları adalet önüne çıkarmak konusunda çok ciddi dirençlerle karşılaşıyoruz. Bu olayda neredeyse bir yıla yakın oldu, ne yazık ki ancak dava açılabildi” diye konuştu.
(İHA)