BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.324,78
HABER /  GÜNCEL

O PKK'lı terörist öldürdüğü kişilerin yemeğini yemiş

DİYARBAKIR'da PKK'nın 15 ton patlayıcıyı patlatarak köylüleri katleden terörist taziye yerinde yemek yemiş.

Abone ol

Diyarbakır’ın Sarıkamış Köyü Dürümlü mezrasında, kasasında 15 ton bomba bulunan kamyonun patlatılması sonucu Taşlık Köyü’nde yaşayan 16 kişi hayatını kaybetti.

Habertürk Gazetesi'nden Veysi İpek'in haberine göre, Sur Kaymakamlığı’nın hasar tespit çalışmalarını tamamladığı köyde, yıkılan evlerde yaşayanlar akrabalarının yanına taşındı.

Köyde nöbet tutan jandarma ekipleriyse patlamanın meydana geldiği bölgede yeniden ceset ve delil aradı.

‘TAZİYE YERİNE GELDİ’
Bomba yüklü kamyonu kullanan teröristin kimliği belirlenirken, patlamada yeğeni Emrullah Yeşil ile iş ortağı ve kuzeni Seyithan Yakar’ı kaybeden Talip Yeşil, şunları söyledi:

“Patlamanın yaşandığı sabah saat 10.00 sıralarında aracımla köydeki taziyeye geliyordum. Önümde seyir halinde olan kamyonu fark ettim. Kamyondan anahtarların düştüğünü gördüm. Selektör yakıp kornaya bastım. Kamyonu sağa çekip durdu. Kapıyı açan 45-50 yaşlarında bıyıklı biri, ne olduğunu sordu. Kamyonun kasasından anahtarların düştüğünü söyledim. Daha sonra yoluma devam ettim.Öğlen saatlerinde söz konusu bu kamyonu taziye evinin orada da gördüm. Yemek saati olması nedeniyle taziye yeri kalabalıktı, burada yemek de yemiştir.”