BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

O pilot sevgilisine her şeyi anlatmış

Germanwings Havayolları'na ait uçağı kasten düşürdüğü iddia edilen pilotun eski kız arkadaşı, pilotun kendisine uçağı düşüreceğini ima ettiğini söyledi.

Abone ol

Germanwings Havayollarına ait yolcu uçağını kasten düşürdüğü açıklanan Andreas Lubitz’in eski kız arkadaşı, “Kazayı duyduğumda, Lubitz’in ‘Bir gün sistemi değiştirecek bir şey yapacağım ve herkes benim adımı öğrenecek, beni hatırlayacak’ dediğini hatırladım” dedi.

Germanwings Havayollarına ait Barselona-Düsseldorf seferini gerçekleştiren yolcu uçağının yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından düşürüldüğü açıklanmıştı. Kazanın ardından başlatılan incelemeler kapsamında olay günü yardımcı pilota verilen hasta raporunun şirket yetkililerine teslim edilmediği bildirildi.

İMA ETMİŞ

Öte yandan, Andreas Lubitz’in eski kız arkadaşı, yardımcı pilotun uçağı düşüreceğini daha önceden ima ettiğini bildirdi. İsminin açıklanmasını istemeyen eski eski kız arkadaş, kazanın olduğunu öğrendiğinde Lubitz’in kendisine 'Bir gün sistemi değiştirecek bir şey yapacağım ve herkes benim adımı öğrenecek, beni hatırlayacak’ dediğini iddia etti. "O zaman, ne demek istediğini anlamamıştım ancak şimdi her şey çok daha net” diyen kız arkadaşı, Lubtiz’in sırlarını saklamayı başardığını dile getirdi. Yardımcı pilotun geceleri korku içinde uyandığını ve “düşüyoruz” diye çığlıklar attığını anlatan eski kız arkadaşı yardımcı pilotun gerçekle neler olduğunu ve bu durumu diğer insanlardan saklamayı bildiğini ifade etti.

Barcelona- Düsseldorf’a gitmek üzere havalanan Airbus tipli yolcu uçağının Fransız Alplerinde düşmesinin ardından, araştırmalar kapsamında bulunan kara kutuda elde edilen ses kayıtlarında göre 150 kişinin bulunduğu uçağın yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından düşürüldüğü açıklanmıştı. Açıklamanın ardından yarımcı pilotun evinde yapılan aramalar çerçevesinde Lubitz’in bilgisayarına ve bazı belgelere el konmuştu.