BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  EKONOMİ

O parayı sakın ödemeyin!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, vatandaşlardan kesinlikle elektrik sayaç parası vermemelerini istedi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'nun (OSBÜK) 11. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Enerji Bakanı Yıldız, burada yaptığı konuşmada, elektrik sayaçlarına değinerek, "Bu saatten sonra vatandaşımızdan sayaç parası isteyen şirket varsa tüketici hakları sonuna kadar haklıdır. Ben buradan çağrı yapıyorum. Asla vatandaşımız sayaç parası ödemesin." dedi. TBMM'de bu konuyla ilgili 3 ay önce bir karar aldıklarını aktaran Yıldız, şöyle devam etti:

"1 Ocak 2014 tarihinden itibaren vatandaş sayaç parası ödemeyecek. Ama baktık ki o tarihi beklemeden sayaçları değişen vatandaşlarımıza haksızlık olmasın diye Enreji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) bir karar aldı. ve 21 Haziran'dan sonra herhangi sayacı değişen vatandaşımızın parasını ilgili şirket ödeyecek. Vatandaşlarımız artık paraları ödemesin. Bu artık yatırımlardan finanse idilen ve o elektrik dağıtım hizmetlerinin bütçesinden finanse edilen bir yatırım aracı haline geldi. Vatandaşlarımızı üstünden bu yükü kaldırıyoruz."

Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2012 yılı içinde belediyelere ait atık su bedeli parasının yarısını ödediğini de söyleyerek, 159 belediyeye ait toplam 26 milyon TL'nin ilgili Bakanlıktan tahsil edildiğini kaydetti.