BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.425,17
HABER /  GÜNCEL

O pankartta yargı kararını verdi

Hocalı katliamının 20. yıldönümü nedeniyle düzenlenen mitingde açılan "Hepiniz Ermeni'siniz, hepiniz piçsiniz" ırkçı pankartını yargı affetmedi...

Abone ol

Hocalı katliamının 20. yıldönümü nedeniyle İstanbul Taksim Meydanı'nda 26 Şubat 2012'de düzenlenen mitingde "Hepiniz Ermeni'siniz, hepiniz piçsiniz", "Hrant'ın piçleri, yıldıramaz bizleri" ve "Dişe diş, kana kan, intikam" yazılı pankart ve döviz açanlarla ilgili soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, pankatları taşıyan Umut A., Burak K., Kazım B., Samet A., Onur G., Recep A., Derya K., Hasan Hüseyin K., Arzu B. ve Cihan D. sanık olarak yer aldı. İddianamede sanıklarla ilgili şöyle denildi:

'DÜŞMANLIĞA TAHRİK'

"Hocalı katliamının 20'nci yıldönümü ve 1915 olaylarının Fransız Meclisi'nde kabul edilen soykırımı ret tasarısıyla ilgili Fransa Devleti'ne tepki göstermek amacıyla düzenlenen etkinlikte şüphelilerin halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, halkın bir kesimini ırk ve farklılığa dayanarak aşağılamak kastı ile 'Hepiniz Ermeni'siniz, hepiniz piçsiniz', 'Hrant'ın piçleri, yıldıramaz bizleri' ve 'Dişe diş, kana kan, intikam' yazılı pankart ve dövizleri taşıyarak suç işledikleri, tutanaklar, görüntüler ve ifade tutanaklarından tespit edilmiştir."

İddianamede sanıklar hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istendi. Sanıklar, önümüzdeki günlerde İstanbul Adliye Sarayı 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.