BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  DÜNYA

O pankartı görmedi Erdoğan'ı suçladı

KKTC'de ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi, pankartlar yerine Erdoğan'a tepki gösterdi.

Abone ol
KKTC'de ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Merkez Yönetim Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ocakta Lefkoşa'da düzenlenen bir mitingde Türkiye aleyhine açılan pankartlara tepkisinin, ''çok ağır, kabul edilmez ve üzücü'' olduğunu belirtti.
 
CTP'den yapılan yazılı açıklamada, ''Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın Türkiye basınında yayınlanan açıklamalarının, Kıbrıslı Türkleri derinden yaralayan ve üzen bu sözlerin, yanlış bilgi ve tahriklere gelmiş olmasından kaynaklandığını düşünmekteyiz'' denildi.

''CTP olarak 28 Ocak Mitingi'nde ortak değerler haricindeki marjinal çıkışları kabul edilemez buluyoruz ve mitinge mal edilmesini yanlış görüyoruz. Ayrıca, hiç kimsenin Kıbrıslı Türklerin Türkiye ile arasını açmasına da izin vermeyeceğiz'' ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Kıbrıslı Türklerin kendi öz yurduna sahip çıkmak arzusu ile Türkiye;nin stratejik çıkarlarının çelişkili gibi gösterilmesi, Kıbrıs sorununda gelinen aşamada her iki tarafa da zarar verecektir.

Sayın Erdoğan bilmelidir ki, onun stratejik olarak bulunmak istediği yer, bizim yurdumuzdur ve önce bizim var olmamız gerekmektedir. Kıbrıslı Türklerin olmadığı bir Kıbrıs'ta Türkiye'nin uluslararası değerlerde bulunma olanağı yoktur. Ve Sayın Erdoğan'ın kabul etmesi gereken husus da, hükümetinin Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümeti marifetiyle dayatmaya ve uygulatmaya çalıştığı mali önlemler paketi, Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türkleri tüketecektir. Ondan sonra Türkiye'nin stratejik ilgisi için uluslararasına kendini haklı gösterecek hiç bir nedeni de kalmayacaktır.

Biz CTP olarak, Türkiye Başbakanı Sayın Erdoğan;ın sözlerini ve yaklaşımlarını çok ağır ve kabul edilmez ve üzücü buluyoruz.''