BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,70
HABER /  GÜNCEL

O oylar Erdoğan'ın karizmasını çizdi

AK Parti'nin içindeki derin güçler, Erdoğan'ın karizmasını çizdi! Erdoğan bunları bulup ihraç edecek.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, Meclis'teki ikinci tur görüşmelerini değerlendirdi. Bulaç, 1 Mart tezkeresinden sonra Erdoğan'ın ikinci kez karnizmasını çizdiğini söyledi. Bulaç'a göre bu böyle devam etmez!

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin bugünkü konuğu Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç’tı. Bulaç bugün Meclis’teki ikinci tur görüşmeler sırasında yapılan oylamada parti kapatma ile ilgili anayasa değişikliği maddesinin AK Parti’den gelen firelerle düşmesini yorumlarken ilginç bir tespitte bulundu: “Bu 1 Mart tezkeresinden sonra Başbakan Erdoğan’ın karizmayı ikinci çizdirişi. Ama ben inanıyorum ki kısa sürede toparlar.”

"DERİN AK PARTİ DEVREDE"

Bulaç, oylamadaki firenin AK Parti içindeki bir kesime mal edilebileceğini belirterek şunları söyledi: “Programa girmeden önce telefonla aradığım birkaç kişi bunun ‘derin AK Parti’nin işi olduğunu söylediler. Müesses nizamın devamından yana olan ve demokratikleşme sürecinden hoşnut olmayanların oluşturduğu ‘derin AK Parti’ devreye girdi. Demik ki onlar da bayağı etkinmişler doğrusu.

"BULUNUP İHRAÇ EDİLİRLER"

Şimdi bu isimlerin belirlenip ihraç edilmeleri, yolların ayrılması söz konusu olacaktır. Ben sanmıyorum ki Başbakan bu isimlerle devam etsin. Bu bakımdan aslında bir yerde hayırlı oldu bu durum. Aslında ben burada AK Parti’nin o, yelpazeyi çok geniş tutan felsefesinin de sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Kırk ambar yapmamak lazım. O siyasi felsefeyi özünde benimsememiş kimseler partiye kolaylıkla alındı. İkinci önemli bir grup var. Hemen her dönemde çok önemli roller oynuyorlar. ANAP ve RP döneminde de vardılar. Bu isimler sürecin demokratikleşmesinden çok da memnun değiller. ”