BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,70

'O Osmanlı tokadı mutlaka suratınıza inecek'

'O Osmanlı tokadı mutlaka suratınıza inecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndaki yemin töreninde konuştu. 'Biz ülkemizin güvenliğini kudurmuş bir it sürüsüyle ve ona yemek verenlerin insafına bırakacak değiliz.' diyen Bakan Soylu, O Osmanlı tokadı mutlaka suratınıza inecektir.' diye konuştu.

'O Osmanlı tokadı mutlaka suratınıza inecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zeytin Dalı Harekatı’nda bin 485 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 31 Mehmetçiğin, 9 sivil vatandaşın ve 39 Özgür Suriye Ordusu mensubunun şehit düştüğünü söyledi. Soylu, "Sınırlarımızda ABD ordu konuşlandıracakmış. Ey Amerika 30 bin kişiyle ordu kurarsın. Biz sadece bu ülkenin haysiyeti ve onuru için buradan bir yılda 25 bin jandarmayı mezun edeceğiz" dedi.

'O Osmanlı tokadı mutlaka suratınıza inecek'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından diğer askeri okullarla birlikte kapatılan Işıklar Askeri Lisesi, bir süre önce Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu olarak faaliyete geçirilmişti. 18 Aralık 2017 tarihinde eğitime başlayan okulda 169’u bayan toplam bin 663 sözleşmeli astsubay adayı için ant içme töreni düzenlendi. TOFAŞ Spor Salonu’nda yapılan törene öğrencilerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Hüseyin Kurtoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman katıldı.

'O Osmanlı tokadı mutlaka suratınıza inecek'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende astsubay adayı öğrenciler, üzerlerinde Türk bayrağı ve silahların olduğu masaya ellerini koyarak yemin etti.

'O Osmanlı tokadı mutlaka suratınıza inecek'

Törende konuşan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 1845 yılında eğitim vermeye başlayan ve ‘Komutanlar Ocağı’ olarak anılan Işıklar’ın tarihi boyunca ordu kademesine güzide komutanlar yetiştirdiğini, 2 ay önce Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu adıyla tarihi dokusunu bozmadan yeniden faaliyete geçen okulun güzide astsubaylar yetiştirmeye devam edeceğini söyledi.