BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92

O nasıl çığlık Hanımefendi?

İstanbul Fatih'te aracını ehliyetsiz kullanan bir kadın trafik ekiplerinin uygulamasına takılıyor. Sorun sadece ehliyetsiz olması değil.

İstanbul Fatih'te aracını ehliyetsiz kullanan bir kadın trafik ekiplerinin uygulamasına takılıyor.

Sorun sadece ehliyetsiz olması değil. Trafikte emniyet kemeri takmamış. Seyir halindeyken telefonla konuşuyor. Ve tüm bunların yanında bindiği araç muayeneye girmemiş!

Polisler gereken işlemleri yapmaya başlıyor. Kadın, öğretim görevlisi olduğunu söylüyor. Fayda etmeyince hezeyan içinde çığlık atmaya başlıyor. 

Bir, iki, üç, dört...

Eğilip içine bol bol nefes çekiyor, çektiği nefesi çığlık olarak bırakıyor. Tekrar eğilip tekrar aynı şeyi yapıyor. El Kassam Tugaylarının saldırısı sonrası İsrail'de çalan siren sesi gibi bir ses ve susmak bilmiyor!

Beni bilenler, hayatımın en muhteşem dayağını bir kadından yediğimi, kadının suratıma kafa atarak burnumu üç yerinden kırdığını bilir. Elinden kurtulduğumda üzerimdeki tişörtün sadece yakası kalmıştı düşünün halimi!

Ama bu ablamız, beni üç vuruşta perte çıkaran o hanımın eline su dökemez! Bu, desibel işkencesiyle karşısındakilerde kalıcı hasar bırakmaya çalışıyor. 

Yani öyle bir ses ki...

Rusya’dan almayı düşündüğümüz S-400 hava sistemlerine alternatif olarak kullanılabilirsiniz. Polis ve ambulans araçlarında siren niyetine kullanabilirsiniz. Suriye sınırına dikerek sınır güvenliğine büyük katkı sağlamasına sebep olabilirsiniz.  Yani bir kez çığlık atsın, sınıra bir tane PKK'lı gelmez!

O derece!

Bütün çığlıklarının nedeni ne biliyor musunuz? Akademisyen ve  Öğretim Görevlisi olduğunu söylemesine rağmen polislerin ona tolerans tanımaması!

Evet, evet bundan dolayı öfke nöbetleri, sinir krizleri geçiriyor. Çığlıklar fayda etmeyince dönüp polis araçlarının plakasını çekiyor. Artık hangi abisine, dayısına şikâyet edecekse...

Ben öncelikle o işkence anlarını yaşayan polis kardeşlerime geçmiş olsun diyorum. Sonra da o anları video kaydına alarak belgeledikleri için teşekkür ediyorum. 

Şayet biz o görüntüleri izlememiş olsak, belki de şu an, "Mesleğinde saygın akademisyen, sırf AK Parti karşıtı olduğu gerekçesiyle trafik polislerinin gazabına uğradı" haberlerini okuyor ya da izliyor olacaktık. 

Teşekkürüm sadece bundan dolayı değil.

Bu video, halkı eğitme ve bilinçlendirme açısından da emsalsiz bir örnek teşkil ediyor. 

Hanımefendi bir okulda öğretim görevlisiymiş. Lütfen ama lütfen dürüstçe söyleyin. Çocuğunuzu böyle birine teslim edip, "Al benim yavrumu eğit" der misiniz?

Şahsi kanaatim şudur:

Bu Hanım, derhal ama derhal psikolojik testlerden geçirilmeli. Bu süre zarfında mesleğini icra etmesine de engel olunmalı. Zira bu kafadaki biri, çocuklara hakkıyla eğitim veremez, vermemeli. 

Şayet orada polisin iğne ucu kadar kusuru bulunmuş olsaydı, Emniyet Genel Müdürlüğü derhal devreye girer, adı geçen polisi hemen açığa alırdı. 

Aynı şeyi YÖK de yapsın istiyorum.

Ha, tamamen işsiz bırakılsın demiyorum. Eğitim verme yeterliliğini yitirmişse, İstanbul Havaalanı'na kuş kaçırtan çığırtkan olarak iş verilsin. 

Yeter ki çocuklara eğitim vermesin!