BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  MEDYA

O muhabirden Arınç'a çok sert yanıt!

Bülent Arınç'ın "basın kartı uzatılmadığı için kaçak durumuna düşmüş" dediği Today's Zaman muhabiri Twitter'da yanı verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Today's Zaman gazetesi muhabiri Mahir Zeynalov'un sınır dışı edilmesi konusunda dün "Mahir Zeynalov'un oturma izni uzatılmadı, takdir İçişleri Bakanlığı'nındır. Süresinin bittiği 31 Aralık 2013 tarihinden sonra iki ay Türkiye'de kaldı, izinsiz ikamet cezası da verildi." ifadelerini kullanmıştı.

Sınır dışı edilen Azeri muhabir Zeynalov ise  Twitter'dan basın kimliğini ve oturma izni için Emniyetten aldığı ravdevuya dair belgeleri paylaşarak cevap verdi.

"Arınç, benim için "basın kartı uzatılmadığı için kaçak durumuna düşmüş" diyor. Bu ne Arınç?" diyen Zeynalov'un paylaştığı Basın Kartının geçerlilik süresi 31 Aralık 2014 olarak  görülüyor.

İşte Zeynalov'un Başbakan yardımcısı Arınç'a çok sert cümleler ile yüklendiği o Twitter mesajlarında yazdıkları:

YÖNETECEK BİR ÜLKENİZ YOK MU SİZİN?

Hükümet iki haftada bir basın toplantısı düzenliyor. Toplantının 3'te 1'ini Arınç bana ayırdı. Yönetecek bir ülkeniz yok mu sizin?

Yabancılar Şube Md. sitesini açtığınızda bir pencere açılır: İkamet süresi dolmadan yapılan müracaatlar kabul edilir: http://yabancilar.iem.gov.tr

Ben 30 Aralık, 2013'te başvurdum, 10 Mart'a kadar oturma hakkı kazandım. 10 Mart'ta basın kartımla veya başka evrakla uzatabilecektim.

SÜREM BİTMİŞTİ UZATTIM İŞTE BELGESİ

Yani 31 Aralık, 2013'te ikamet sürem 6. kez bitmişti ama ben uzatmıştım. Bu da belgesi. İşlem tarihi önemli.

bgleyf7iqaajs0h.jpg

POLİSLERE SORUN BU YALANA GÜLERLER

Yabancılar Şube Müdürlüğünde herhangi bir polise sorsanız, Arınç'ın "Mahir, kaçaktır" yalanına güler. Bu adamlar bizleri yönetiyor. Yazık.

Benim basın kartımı vermeselerdi bile, 10 Mart'a kadar kimse bana kaçak diyemez. Çünkü 10 Mart'ta polise başka iş kontratı ile gelebilirdim.

YABANCI GAZETECİLER BİZİM DE DURUMUMUZ AYNI DİYOR

Benimle röportaj yapmak için arayan yabancı gazeteciler "bizim de Türkiye'de durumumuz aynı, nasıl kaçaksın diye yalan söylüyorlar" diyorlar

Ülkeden çıkarken, sınırdışı prosedürüne muhalefet ettiğim için, "kendi isteğimle çıkıyorum" şeklinde polisler işlem yaptı.

10 Marta kadar ülkede oturma için iznim vardı ama çıkamazdım. Çıktığımda ceza kestiler. "Siz beni kovuyorsunuz" dedim. "Evinize gelmeliydik"

Polisler alsaydı beni, sığınağa götürecek, Azerbaycan'la "bu vatandaşı kabul ediyor musunuz?" yazışmaları yapılacaktı. 10 gün bile sürerdi.

POLİSE KENDİM TESLİM OLDUM ÇÜNKÜ

Böyle hapis hayatı yaşamamak için kendim teslim oldum, yurtdışına çıktım. Hükümet de dünyadan tepki alınca, "kendisi gitti" yalanı uydurdu.

Bunları izah ve tashih bağlamında söylüyorum. Mahkeme sürecinde kaçak olmadığım tescillenecek. O zaman Arınç yalanından utanır mı bilmem.

Bir yazımı onlarca başka siteler gibi bir İsrail sitesi almış yayınlamış. Ortalıkta "Mahir İsrail'de çalışıyor" yalanı geziyor. Ahlaksızlık.

Hergün yüzlerce "defol git ülkemizden" mesajları alıyorum. Türk insanı bu olamaz. Nasıl nefret tohumu serpti bu beyefendi milletin bağrına.