BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.410,81
HABER /  GÜNCEL

O müezzinden 3 kişiye suç duyurusu

Dolmabahçe Camisi müezzini Fuat Yıldırım, Soner Yılçın, Barış Pehlivan ve Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil hakkında şikayet dilekçesi verdi.

Abone ol

Bezmialem Valide Sultan Camii Müezzini Yıldırım, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde "Gezi eylemcilerinin cami işgalinin ardından camide içki şişesi görmedim demedim, çünkü gördüm. Cami içinde birçok sarhoş vardı. Özdil ve OdaTV sözlerimi çarpıttı, hakaret etti" ifadelerine yer verdi.

Yıldırım'ın şikayet dilekçesi Star gazetesinde yer aldı. Gezi Parkı eylemleri sırasında eylemciler tarafından harap edilen ve eylemciler terkettikten sonra arkalarında içilmiş bira kutuları bıraktıkları Bezmialem Valide Sultan Camii’nin müezzini Fuat Yıldırım, bazı basın kuruluşlarının sözlerini çarpıttığı ve kendisini hedef haline getirdiğini iddia ederek yargıya başvurdu.cami.20130706090848.jpg

YILDIRIM SAVCILIĞA ŞİKAYETE GİTTİ

Gezi bahanesiyle yapılan vandallığa destek veren medya, emniyette olayla ilgili ifadesi alınan müezzin Yıldırım’ın “Cami’de içki şişesi görmedim” dediği için Terör Şubesi’nde sorgulandığını, baskı altına alındığını, ‘içki içilmedi’ diye ifade verdiği için sürgün edileceğini iddia etti. Tüm bu haberlerin ardından savcılığa başvuran müezzin Yıldırım, Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil ve Odatv.com sitesinin yetkilileri Soner Yalçın ile Barış Pehlivan’ın hakkında “sözlerini çarpıttıkları, söylemediği sözleri söylemiş gibi lanse ettikleri ve kendisini hedef durumuna getirdikleri” iddiasıyla savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

YILMAZ ÖZDİL HAKARET ETTİ

Şikayet dilekçesinde, Yılmaz Özdil’in 28 Haziran’daki köşe yazısında Yıldırım’ın hayat hikayesinin bir bölümünün izinsiz olarak yayınlandığı, yazısında alaycı bir tavırla Yıldırım’ın onur ve saygınlığını zedelediği, olmayan şeyleri varmış gibi yazarak açıkça hakaret ettiği” ifade edildi.

CAMİDEKİLERİN ÇOĞU SARHOŞTU

Dilekçede, müezzin Yıldırım’ın kendisine ait olmayan beyanların söz konusu kişiler tarafından kendi beyanıymış gibi gösterildiği ve toplumda küçük düşürülmeye çalışıldığı öne sürülerek “Yıldırım’ın şiddet içeren, yasa dışı gösterileri ve göstericileri koruyormuş havası yaratılarak siyasi malzeme yapılmıştır. Müvekkil hiçbir beyanında camide bira şişesi görmediğini beyan etmemiştir. Tam tersine caminin içinde içki kutusu gördüğünü, cami içinde birçok sarhoş olduğunu beyan etmiştir. Şüpheliler açıkça kendilerince oluşturdukları bir propaganda ortamında müvekkilime ait olmayan cümleleri halkın geniş kesimlerince okunabilecek şekilde basın ortamına taşımışlardır. Bu şekilde halkın bir kısmını diğer kısmına karşı suç işlemeye tahrik etmişlerdir. Müvekkilim sanki şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmış gibi gösterilmiştir” ifadelerine yer verildi.

YAZILAN O SÖZLER BANA AİT DEĞİL

Şikayet dilekçesinde müezzin Fuat Yıldırım’ın isminin göstericilerle birlikte anılmasının kendisini son derece rahatsız ettiği de vurgulandı. Savcıya ifade veren müezzin Yıldırım, “Benim ağzımdan söylenen sözlerin hiçbiri bana ait değildir. Görevli olduğum camide, din adamı olarak meydana gelen olaylarla ilgili sükuneti sağlamak, kaostan uzak bir toplum için hareket ettim. Bunun dışında adım kullanılarak bir takım yazılar yazılmış, demeçler verilmiş, adeta kişiliğim alet edilerek toplum yanlış yönde kanalize edilmiştir. Bunları kabul etmiyorum” dedi.

dolma.jpg


Valide Sultan camiinde çekilen görüntü

Gezi olayları sırasında, eylemcilerin İstanbul Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ne de yaptıklarına dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

Müezzin ifade verdi camide içki gördü mü?
Bezm-i Alem Valide Sultan Camiisinde içki içildi iddiaları için müezzin ifade verdi. 6 saatlik ifadede 'ben içki görmedim' dedi.

Camide içkiye Diyanet raporu
Gezi olayları sırasında camide içki içildi mi tartışmasına Diyanet raporuyla nokta koyacak. Rapor pazartesi açıklanacak. 

Camide kutuyla görüntülenen genç konuştu
Elinde bir kutuyla fotoğraflanan ve Dolmabahçe Camii'nde içki içildiği haberlerine delil olan eylemci konuştu. 

Erdoğan'dan olay cami iddiası
Başbakan Erdoğan, Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne giren Gezi Parkı göstericileri hakkında şok iddiada bulundu. 

Diyanetten müezzin ile ilgili açıklama
Diyanet İşleri, Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi müezzininin açığa alındığı yönündeki iddiaları yalanladı

O camiyle ilgili soruşturma başladı
İstanbul Müftülüğü, Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında eylemcilerin sığındığı Dolmabahçe Valide Sultan Camii'nde yaşananlarla ilgili inceleme başlattı 

İşte o camii ve yaşananlar!
Taksim Gezi Parkı olaylarında yaralıları götürdükleri ve tedavi ettikleri Camii'nin o an ki görüntüleri ortaya çıktı.

Eylemciler camide içki içti mi?
Dolmabahçe'de bulunan Valide Sultan Camii'nde içki içildiği iddialarına cami imamı tarafından Egemen Bağış'a yalanlama geldi. 

Camide içki ve sigara içtikleri o kareler
Taksim Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilerin Bezmi Alem camisinde içki ve sigara içtikleri ortaya çıktı. 

Camide içki ve sigara içtiler!
Taksim Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilerin Bezmi Alem camisinde içki ve sigara içtikleri ortaya çıktı. 

Cami'de böylesi ilk kez yaşanıyor!
Beşiktaş Bezmi Alem Valide Sultan Camii, prptestolarda yaralanan göstericilerin sığınağı oldu. Camiye sığınan yaralılara ilk müdahale burada yapıldı.