BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

O molotofları atanlar KCK'lı çıktı!

Sözde 'Kürt Dil Bayramı' kutlanacağı gece, KÜRDİDER ve bazı BDP'nin bağımsız milletvekili adaylarının seçim bürosuna molotof atanlar KCK'lı çıktı!

Abone ol

Sözde 'Kürt Dil Bayramı'nın kutlanılacağı gece Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği'ne molotofkokteyli ile yapılan saldırının arkasından PKK'nın üst yapılanması KCK çıktı.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre: Dil bayramını kutlamak isteyen grubun yeterli katılım sağlanamayınca derneğe yönelik eylemi polise mal edip halkı kışkırtmaya çalıştığı öne sürüldü. Molotof atanları polise ihbar eden bir vatandaş, provokasyonu bozdu. Olayın fitili önceki gece ateşlendi. PKK'lı olduğu öne sürülen bazı kişiler, Selçuklu ve Buhara mahallelerinde iki aracı kundakladı. Saat 02.25 sularında da KCK operasyonunda tutuklanan ve BDP'nin desteği ile bağımsız aday olan İbrahim Ayhan'ın seçim bürosuna molotof atıldı.

Şanlıurfa'da uygulamaya konulan provokasyonun fitili önceki gece ateşlendi. PKK'nın gençlik yapılanması DGY/M üyesi olduğu öne sürülen bazı şüpheliler, Selçuklu ve Buhara mahallelerinde iki aracı kundakladı. Saat 02.25 sularında KCK operasyonunda tutuklanan ve BDP'nin desteği ile bağımsız milletvekili adayı olan İbrahim Ayhan'ın Yunus Emre Caddesi'ndeki seçim bürosuna molotofkokteyli atıldı. Saldırıda seçim bürosunda küçük çaplı maddi hasar oluştu. Şanlıurfa'da BDP'ye ait seçim otobüsünden 'PKK marşı' çalınması sonucu gerilimin artması şehirdeki tansiyonu yükseltti. Polis, marşın kesilmesi için ikazda bulununca ortalık bir anda karıştı. KCK ve BDP yandaşları Urfa Emniyeti güvenlik şube müdürü ile yardımcısını linç etmeye kalkıştı. Çevik Kuvvet timleri gruba müdahale ederek polis şeflerinin linç edilmesini önledi. Çıkan olaylarda 9 polis yaralandı, 9 gösterici gözaltına alındı. Gözaltına alınan 9 kişi arasında BDP Merkez İlçe Başkanı İzzet Yılmaz ile Kürdider Başkanı Halim İbrahim Dodanlı da bulunuyor. Emniyette ifadeleri alınacak 9 eylemci daha sonra savcılığa sevk edilecek.

Bu sırada Bahçelievler Mahalle-si'nde bulunan Kürdider ile Siyaset Akademisi'nde HÖDER'li gençler toplantı yaptı. 01.30 sularında toplanan grup dağıldıktan yarım saat sonra Kürdider'e dönük şüpheli bir molotof eylemi gerçekleşti. İki şüpheli Siyaset Akademisi ile Kürdider'in bulunduğu dairenin kapısı ile penceresine molotofkokteyli atıp kaçtı. Sabah saatlerinde ise PKK ve KCK yandaşları "Polis, Kürdider'i yaktı" diyerek provokasyon yaptı. Siyaset Akademisi'nde yetkili olduğunu söyleyen kişilerin saldırı konusunda polise şikayetçi olmaya yanaşmaması şüpheleri güçlendirdi.

Bu arada polise önemli bir ihbar geldi. Kürdider'in yakınında oturan bir görgü tanığı vatandaş polise gidip derneğe, dernekten çıkan iki kişinin molotofkokteyli attığını öne sürdü. Görgü tanığı, "Gece saat 02.00 sularında uyuyamadım, sigara içmek için balkona çıktım. Kürdider'in olduğu binadan biri uzun, diğeri kısa boylu iki kişi çıktı. Bir müddet etrafı kolaçan ettikten sonra ellerinde bulunan molotofkokteyllerini giriş kapısına ve pencereye atıp kaçtılar. Yangını görünce hemen polisi aradım" dedi.