BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  POLİTİKA

O kulelerde bazı bakanların dairesi var

Eski Kültür bakanını Ertuğrul Günay, Zeytinburnu'nda traşlanmasına karar verilen kulelerle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Eski Kültür bakanı Ertuğrul Günay, Zeytinburnu'na tarihi yarımadanın silüetini bozan gökdelenlerde bazı bakanların dairelerinin olduğunu savundu.

Başbakan Erdoğan'ın Eski Kültür bakanı Ertuğrul Günay'ın 'Kuleler tarihi silüeti bozuyor' eleştirisine, 'Sen de tarih diye diye her şeyi engelliyorsun' yanıtını verdiği iddia edildi.

Cumhuriyet si yazarı Çiğdem Toker "Bakanların da evi var" başlıklı yazısında Ertuğrul Günay ile yaptığı sohbetin ayrıntılarını aktardı. İşte Toker'in yazısından bir bölüm:

“Başbakan’a yüz yüze defalarca anlattım, bu yapının İstanbul’un tarihi siluetini bozduğunu, durdurulması gerektiğini söyledim” diyen Günay, Başbakan’ın da her seferinde kendisine sorun olmadığını söylediğini belirtti.

"Erdoğan’ın, 16:9 konusunu açtıkça “Sen de tarih diye diye her şeyi engelliyorsun” dediğini aktaran Günay, “Sizin tepkiniz ne oluyordu” soruma önce güldü, “Herhalde beni ‘solcu, yatırım sevmez’ diye düşünüyordu” dedi. Ardından da kendisinin “Muhafazakârlıksa, İstanbul’un tarihini koruma konusunda hepinizden muhafazakârım” dediğini aktardı.

MESUT TOPRAK RANDEVUSUNU GERİ ÇEKTİ

Ertuğrul Günay, bütün çabalarına karşın girişimlerinin nasıl sonuç vermediğini anlatırken, şöyle dedi:

“Bizim Kültür Bakanlığı olarak zabıtamız yoktu ki. ‘Bunu durduralım, surları etkiliyor, silueti bozuyor’dedik bürokratlar itiraz edince, sonuç alamadık. Hepsi de Başbakan’ın kule müteahhidi Mesut Toprak’ı himaye eden yaklaşımından cesaret alıyorlardı. Hatta Mesut Toprak benden randevu istemişti bu toplantılar nedeniyle. Başbakan kendisiyle konuşmuş olmalı ki, birden geri çekti. Yani benimle konuşmaya ihtiyaç bile duymadı.”

BAKANLARIN DA DAİRESİ VAR

İki gün önce Miyase İlknur imzasıyla yayımlanan ve 16:9’da bazı “etkili” ve “yetkili” kişilerin daireleri olduğuna ilişkin manşet haberimize değindi Günay. “O kulelerde bazı bakanların da dairesi olduğunu biliyorum” dedi. İsimlendirme yapmadı.

DAVUTOĞLU KULELERDEN RAHATSIZ

Günay’ın bu konuda paylaştığı bilgiler arasında en ilginç olanlardan biri de başbakan adayı Ahmet Davutoğlu’nun tutumuna dair olanıydı:

“Ahmet Davutoğlu bana defaatla, ‘Bu yapı İstanbul’a hiç yakışmıyor, tarimize saygısızlıktır’ demiştir.Ben de kendisine ‘O zaman lütfen bu şikâyetinizi Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirin. Herkes duysun. Sesli olarak tartışalım” demiştim.

ERDOĞAN 'ABARTMIŞLAR' DEMİŞ

Sonra? Sonrası şöyle olmuş: Erdoğan, Van depremi sonrasında Günay’ı gördüğünde “Evet biraz abartmışlar” demiş. Ama iş işten geçtikten, siluet bozulduktan sonra.

“Dolayısıyla” diyor Günay, “tam bir yıl boyunca sayısını hatırlamadığım kadar çok sayıda dile getirdim Başbakan’a bu konuyu, ‘tıraşlamadıkları için küstüm’ bir şey ifade etmiyor”.