BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL

O komiser FETÖ - ABD işbirliğini ifşa etti! Nasıl kaçtı?

ABD'deki Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla davasında tanıklık yapan FETÖ firarisi eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, Türkiye’den kaçış hikayesini ve ABD ile girdiği işbirliğini anlattı.

Abone ol

NEW York’ta ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Mehmet Hakan Atilla adına açılan davada, savcılık lehine tanık  olarak konuşan FETÖ firarisi eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, Türkiye’den kaçış hikayesini ve ABD ile girdiği işbirliğini anlattı.

O BELGELERİ DIŞARIYA NASIL ÇIKARDI: 17 Aralık 2013 girişiminin sorumlularından biri olan Korkmaz, 17 Aralık polis fezlekesini, ses kayıtlarını, bunların transkriptlerini, fotoğraf ve diğer verileri soruşturmaya bakan savcı ve bir dijital laboratuvar uzmanında alarak Türkiye'den Ağustos 2016'ta kaçtığını söyledi.

YURTDIŞINA NASIL KAÇTI: Bir kaçakçıyla anlaşarak, eşi ve çocuğuyla kara yoluyla ismini vermediği bir sınır ülkesine geçen Korkmaz, iki ülke daha değiştirmiş. Gittiği üçüncü ülkede "bir yasal boşluğu" kullanarak başkası adına pasaport çıkarttığını iddia eden FETÖ'cü eski polis, ABD makamlarıyla da iletişime geçmiş.

BELGELERİ HAVAALANINDA TESLİM ETTİ: Türkiye'den çalarak elde ettiği verileri ABD makamlarına vermeye karar veren Korkmaz, ABD'ye de yakın bir zamanda seyahat ederek havalimanında içinde dinleme kayıtları da olan belge ve verileri Amerikan güvenlik güçlerine teslim ettiğini söyledi.

17 ARALIK FEZLEKESİ VE GÖRÜNTÜLERİ: Mahkemeye sunulan ses kayıtları ve 17 Aralık fezlekesi ile görüntü ve kayıtların gerçekliğini kanıtlamakta zorlanan New York Savcılığı, tüm bu dosyaları Korkmaz'a onaylatarak bunların hakiki olduğunu hakime kanıtlamaya çalıştı.

ABD'deki Zarrab davasında yeni tanık dinlendi