BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  GÜNCEL

O kız suç duyurusunda bulundu

Adana’da KPSS’de sınav giriş belgesindeki fotoğrafında saç renginin farklı olması nedeniyle sınavın ikinci oturumuna giremeyen genç kız, sın...

Abone ol

Adana’da KPSS’de sınav giriş belgesindeki fotoğrafında saç renginin farklı olması nedeniyle sınavın ikinci oturumuna giremeyen genç kız, sınava girememesinde ihmali bulunanlar hakkında adliyeye gelerek suç duyurusunda bulundu.
Geçen 5 Temmuz’da Seyhan ilçesindeki Danişment Gazi Anadolu Lisesi’nde KPSS sınavına giren 24 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, sınav giriş belgesindeki fotoğrafa benzemediği için ‘sınav belgesinde sahtecilik’ suçundan gözaltına alınmıştı. Genç kız, gözaltına alındığı için sınavın ikinci oturumuna girememişti. Pelin Derya Çetinkaya, avukatı Vedat Özkan, babası Kamuran ve annesi Sebiha Çetinkaya ile birlikte Adana Adliyesi’ne geldi. Burada açıklamalarda bulunan avukat Özkan, olayın üstünden 4 gün geçmesine rağmen hala bir devlet yetkilisinin, ÖSYM’nin veya KPSS’den sorumlu yetkililerin Çetinkaya ailesini aramamış olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Bugün itibariyle gerekli işlemleri başlattıklarını belirten Özkan, “Ne yazık ki bir taraftan müvekkilim sınav hakkı elinden alınmış, sınavdan çıkarılmış, ikinci bölüme girmesi engellenmiş, rencide edilmiş, hakarete uğramış, bir de kimliğine el konulmuştur. Mağdur olan müvekkil yasal haklarını kullanmak için kimliği bulunmamaktadır. Bu konuda savcının ve kolluğun yaptığı işlemlerde müvekkilin kimliğine el konulduğu için yasal işlemler başlatılmamıştır. Şuan Cumhuriyet Savcısı ile görüşmeye gidiyoruz. Biz bu kimliğin bir örneğini alacağız” dedi.
Avukat Özkan, ÖSYM’ye posta yoluyla başvuruda bulunarak Pelin Derya Çetinkaya’ya bireysel sınav hakkının tanınması konusunda talepte bulunduklarını belirterek, “Ayrıca bu konuda gözaltı talimatı veren Cumhuriyet Savcısı hakkında YSK’ya şikayet dilekçesinde bulunacağız. Bu işlemleri yapan ilgili kamu memurları hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca bu olayla ilgili mağdur olan, bir yıllık emeği yok sayılan, hayata bir yıl geç başlayacak olan, yaşadığı travmanın, yaşadığı maddi manevi mağduriyetin giderilmesi konusunda da gerekli yasal işlemleri başlatmak üzere bugün itibari ile ailenin avukatı olarak talepte bulunacağız ve işlemlerimizi başlatacağız” diye konuştu.
Avukat Vedat Özkan, daha sonra şunları aktardı:
“Bugüne kadar bu olanla ilgili soruşturma başlatılmamış. Bir müfettiş görevlendirilmemiş, herhangi bir görevden alınma yapılmamış. Bakanlık nezdinde müvekkilimin ailesine olayla ilgili bir geçmiş olsun dileğinde dahi bulunulmamış. Bu olayın ne şekilde giderilebileceği konusunda mağduriyetin idari yolla, karşılıklı müzakere ile anlayışla, konuşarak çözümü konusunda hiçbir talebin gelmemiş olmasını son derece üzücü ve şüpheli bulduğumuzu söylemek istiyoruz.”

“HAKKIMI SÖKE SÖKE ALACAĞIM”
Pelin Derya Çetinkaya ise hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi. Çok üzgün olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Bu konuma gelmek istemezdim. Ben hakkımı istiyorum sadece. Sınav hakkımı bana versinler. Atanmak istiyorum. Benim 13 aylık emeğime mal olan görevlilere, polislere sesleniyorum; ben hepsinin peşindeyim. Hakkımı söke söke alacağım. Çok üzgünüm” şeklinde konuştu.
(İHA)