BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  GÜNCEL

O kent için hazırlıklar başladı! Türk askeri her an...

Türk askeri Afrin'de her ihtimale karşı hazırlıklı...Silahlı örgütlerin sığınağı haline gelen İdlib'e asker göndermekten vazgeçen Türkiye Afrin'e öncelik verdi. Afrin'in öne alınmasının nedeni ise buradan Türkiye'ye yönelik sık sık yapılan taciz atışları.

Abone ol

Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan yaklaşık 2 bin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubunu Suriye'deki silahlı örgütlerin sığınağı haline gelen İdlip'e göndermedi.

Ankara'nın 2 bin ÖSO mensubunu İdlip'e göndermemesinin altında yatan neden, Afrin'e yapılacak olası bir operasyon.

NEDEN AFRİN?

PKK/YPG'nin kantonlarına yönelik operasyonlar adım adım ilerleyecek. İlk operasyon PKK'nın Rojava olarak adlandırdığı bölgenin batısında yer alan Afrin Kantonu'na düzenlenecek. Afrin'in öne alınmasının nedeni, buradan Türkiye'ye yönelik sık sık yapılan taciz atışları ve ABD'nin yıllardır üzerinde çalıştığı Kürt Koridoru planı açısından stratejik bir noktada yer alması. Afrin'den sonraki adres ise ABD'nin Fırat Kalkanı Harekatı nın başlamasından bu yana yığınak yaptığı Münbiç kenti.

RUSYA İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Bu operasyonlarda Suriye hava sahasının denetimini elinde tutan Rusya'nın desteğini almak Ankara açısından hayati öneme sahip. 3 Mayıs'ta bir araya gelen Erdoğan -Putin görüşmesinde de bu konu masaya yatırılarak ele alındı. PKK kantonlarına yönelik olası operasyonlar için Rusya henüz ikna edilmiş değil.

Ancak iki ülkenin askeri ve sivil bürokrasisi arasındaki görüşmeler devam ediyor.