BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  GÜNCEL

O kasetler Gülen'in değil mi? Şok iddia

Adem Yavuz Arslan'dan iki uçuk iddia. Birincisi o kasetlerdeki ses Gülen'in değil. İkincisi ise diğer kasetleri hazırlayan da cemaat değil.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın da seçim mitinginde diline doladığı Gülen kasetlerini kim hazırladı? Bugün gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan'a göre Gülen'in dinlemelerinde önemli bir şey bulunamayınca başkalarının sesi montajlandı ve Gülen'in diye piyasaya sürüldü.

Arslan'ın diğer bir iddiasına göre ise Baykal ve MHP kasetleriyle ilgili. İddiasına göre o kasetleri cemaat piyasaya sürmedi, bunu hükümet de biliyor.

Arslan ismini vermediği bir bürokrata off the record kasetleri sorduğunda 'başka bir yapının' ismini vermiş. 

İşte günün çarpıcı iddiası;

O KASETLER GÜLEN'İN DEĞİL 

Gülen'in en az 6 aydır dinlendiği açık.
Fakat skandalı daha da katmerli hale getiren bir şey var. O da şu: Gülen'i dinleyenler dişe dokunur bir şey bulamayınca kim olduğu belli olmayan kişilerin ses kayıtlarını montajlayıp 'Gülen'inmiş gibi' dolaşıma soktular.

Peki kasetlerle siyaseti kim dizayn etti?
Bu köşeyi takip edenler 'kaset komploları çözülmeden siyasetin normalleşmesi mümkün değil' diye defaatle yazdığımı da bilirler.

Madem konu açıldı ben de bugüne kadar yazmadığım bir detayı kayda geçireyim.

O günlerde, 'devletin en gözde bürokratı'na kaset komplolarının failini sormuş, off the record bazı cevaplar almıştım.

Tabii ki aldığım cevapları yazacak değilim.

KASETLERİ YAPAN CEMAAT DEĞİL

Ancak kim olmadığını söyleyebilirim. Devletin elindeki bilgilere göre fail miting meydanlarında 'paralel' diye suçlananlar değil.

Yani istihbarat failleri biliyor.
Öte yandan dosyanın faili meçhul bırakılması da tercih meselesi. Çünkü sorunu çözmemek siyaseten daha çok işe yarayabiliyor.

Ne zaman ihtiyaç duyarsanız konuyu hatırlatıp rakiplerinizin dengesini bozabiliyorsunuz. Öte yandan, 'nasıl olsa Cemaat gibi bir günah keçisi' var.

'Paralel Devlet' yalanı da her derde deva olmuş. Hal böyleyken kaset komploları neden çözülsün ki?

ÖCALAN KASEDİNİN AMACI YAŞ'A ZEMİN HAZIRLAMAK 

Benzer durum Öcalan'ın 15 yıl önceki görüntülerinde de yaşanıyor. Aydınlıkçılar Öcalan'ın eski görüntülerini yayınlayıp mevcut fitne ortamına benzin döktü.
Hükümet medyası ise 'önümüzdeki YAŞ'ta yaşanacak tasfiyelere zemin hazırlamak için' hemen 'jandarmadaki paraleller sızdırdı' senaryosu yazdı.

Oysaki Öcalan'ın İmralı'daki ilk sorgusu ve muhtelif tarihlerde yapılan görüşmelerine katılan ekibin başında Ergenekon sanığı Levent Ersöz vardı.

ADEM YAVUZ ARSLAN YAZILARI