BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

O karikatür uygunsuz

''Charlie Hebdo'' isimli Fransız mizah dergisinin Hz. Muhammed'in karikatürünü basmasına Fransa'nın Ankara Büyükelçisi, tepki gösterdi.

Abone ol

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, ''Charlie Hebdo'' isimli Fransız mizah dergisinin Hz. Muhammed'in karikatürünü basmasının ''uygunsuz'' olduğunu ifade etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Samsun'a gelen Bili, Samsun Valiliği'ni ziyaret ederek beraberindekilerle Vali Yardımcısı Hasan Özhan ile bir araya geldi.

Valilik ziyaretinin ardından soruları yanıtlayan Bili, Fransa'da, ''Charlie Hebdo'' isimli mizah dergisinin Hz. Muhammed'in karikatürünü basması ve yaşanan olayları nasıl değerlendirdiği yönündeki soru üzerine, ''Bildiğiniz gibi Başkanımız, Dışişleri Bakanımız bu konuda konuştular. Bu provokasyonun o kadar olumsuz olduğunu ifade ettiler. Bunun hakkında ben daha fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü kesinlikle bu tür şeylere kimse yardım etmez. Fransız kamuoyunun da Başkanımızla aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Uygunsuz bir şey'' dedi.

Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Fransa Büyükelçi Laurent Bili'nin Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret edeceği ve gün boyu çeşitli temaslarda bulunacağı öğrenildi.