BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

O kadının babası ilk kez konuştu

Sakarya'da kızının gözleri ölümüne tanık olan baba ilk kez konuştu

Abone ol

Kızı önceki gün Sakarya Nehri'ne atlayarak intihar eden baba konuştu: "Alabora oldum, ardından ben de atlamak istedim"

Sakarya, önceki gün genç bir kadının, babasının gözleri önünde Sakarya Nehri'ne atlayarak ölüme gidişine tanıklık etti. Nehrin üzerindeki köprünün korkuluklarında tam yarım saat ikna edilmeye çalışılan 32 yaşındaki Nermin Korkmaz, bir anda kendisini nehrin azgın sularına bıraktı.

Nermin Korkmaz, bundan 10 yıl önce evlendi. Ancak sadece 7 aylık evli kaldığı eşiyle anlaşamayınca boşanmaya karar verdi. Tek kızına hamileyken eşinden ayrılan Nermin Korkmaz, baba ocağına geri döndü. Ailesinin "Hep mutlu"ydu dediği Nermin Korkmaz, 3 ay önce bir fabrikada işe başladı. Genç kadın, önceki sabah erkenden işe gitti. Ancak burada "İşten ayrılacağı"nı söyleyerek çıkışını istedi. Ardından da tek tek mesai arkadaşlarıyla helalleşti.

MESAJ GÖNDERDİ

Çarşıya gelen Korkmaz, bir banka şubesine uğrayarak eşinin yatırdığı nafaka parasını çekti. Sonra da babası, halası, ablası ve iki ağabeyinin cep telefonlarına "Hakkınızı helal edin, emanetime sahip çıkın" yazılı mesajı gönderdi. Pazarcı olan baba Süleyman Korkmaz kızının mesajını farketmezken diğerleri "şaka" zannetti.

'TUTACAK GİBİ OLDUM'

Kızı gözlerinin önünde nehre atlayan ve azgın sular arasında kaybolan baba Korkmaz, "Yarım saat boyuncu yalvardım. Hiç konuşmadı. Halası da vardı. O da çok yalvardı. Ama kaşlarını kaldırarak, 'Hayır' işareti yaptı" dedi. Baba Korkmaz, "Komşulardan duyup gittim. Ben oradayken yarım saat kaldı. Aşağıya önlem alınabilirdi, branda çekip, bir bot hazır tutabilirlerdi. Atladığında hemen alıp, kurtarabilirlerdi. Bir ara kızımı tutacak gibi oldum. Ama bir polis memuru engel oldu. Engel olmasalardı belki kızımı, tutup kurtarmış olacaktım" diye konuştu.

Süleyman Korkmaz kızının atladığı anı ise "Nehir kudurmuştu. Alabora oldum, bende arkasından atlamak istedim. Hangi yöne koşacağımı şaşırdım. Kızım gözlerimin önünde yok olup gitti" diye anlattı.

AMASYA'DA KORKUNÇ KAZA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKAYIN

[PAGE]

Amasya'da kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Taşova'dan Amasya'ya gelen Mehmet Kamil Demirel (31) yönetimindeki 05 AL 336 plakalı kamyonet, Yeşilyenice beldesinde şarampole yuvarlandı.

Sürücü ile kamyonette bulunan Süleyman Süme (46), Satılmış Şişik (33) ve Mustafa İşsever(41) yaralandı, Cemal Türe (35) hayatını kaybetti.

Ceset, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı.

Yaralıların aynı hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

MÜNEVVER TEHDİDİYLE TECAVÜZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKAYIN

[PAGE]

Adana'da son 4 yılda internetteki sosyal paylaşım sitelerinde sahte isimlerle açtığı sayfalarda tuzağa düşürdüğü yaşları küçük 6 kızı, "Münevver Karabulut'u biliyorsun değil mi? Senin sonun da onun sonu gibi olur" diyerek korkutup tecavüz ettiği ve fuhşa zorladığı öne sürülen 33 yaşındaki Seçkin Lütfü Ö. hakkında 153 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Seçkin Lütfü Ö. ile işbirliği yaparak kızlarla birlikte olan ve fuhşa aracılık eden 1'i kadın 34 kişi hakkında da 2 ile 20 yıl arasında hapis cezası istendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Ahlak Bürosu ekipleri, mahkeme kararıyla teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan çalışmada Seçkin Lütfü Ö.'nün internetteki sosyal paylaşım sitelerinden tuzağına düşürdüğü liseli kızları hediye alma bahanesiyle kandırıp, otomobiliyle götürdüğü ıssız ve ormanlık alanlarda dövüp, "Münevver Karabulut'u biliyorsun değil mi? Senin sonun da onun sonu gibi olur" diye tehditle tecavüz ettiği saptandı.

Benzer suçlardan hakkında devam eden 4 ayrı davası bulunan Seçkin Lütfü Ö.'nün, daha sonra tecavüz ettiği kız çocuklarını "Görüntülerini çektim. Benim dediklerimi yapmazsan bu görüntüleri ailene gösteririm, ya da internete koyarım" diye yine tehdit ederek erkeklere pazarladığı ortaya çıktı.

Psikolog nezaretinde ifadesi alınan 16 yaşındaki M.A., sanıkla 14 yaşındayken tanıştığını ve tecavüz ettikten sonra 2 yıl boyunca zorla erkeklere pazarlandığını anlattı.

M.A. ifadesinde şunları söyledi:

"Sosyal paylaşım sitesinde arkadaşlık teklifi gönderdi. Ben de kabul ettim. Tanışmak istediğini söyledi. Profilinde yaşı 18 görünüyordu. Ben de kabul ettim. Yaşının büyük olduğunu ve internette gördüğüm fotoğraftaki kişi olmadığını anlayınca uzaklaşmak istedim. Ama otomobilin kapılarını kilitledi. Şehir dışında ormanlık bir alana götürdü. Burada beni öpmeye başladı. Karşılık vermeyince tokatlayıp 'Benden kaçışın yok. Münevver Karabulut'u biliyorsun değil mi? Senin sonun da onun sonu gibi olur' diye tehdit edince, sesimi çıkartamadım. Aracın içinde bana tecavüz etti. Sonra da tecavüz ederken görüntümü çektiğini, internette yayınlayacağını söyleyerek, para karşılığı satmaya başladı. Bu şekilde 2 yıldan beri erkeklerle birlikte oldum."

EŞ ZAMANLI BASKIN

Diğer küçük kızların da benzer iddialarda bulunması üzerine polis, 25 Aralık 2011'de, 28 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonlarda Seçkin Lütfü Ö. ile işbirliği yaparak küçük kız çocuklarıyla zorla birlikte olup, fuhşa zorladıkları ileri sürülen toplam 34 kişi yakalandı.

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, ifadelerinin ardından Adliye'ye sevk edildi. Şüphelilerden Seçkin Lütfü Ö., Erdal A. (26), Yusuf S. (25), Cuma O. (42), Gökhan D. (36), Abdullah Umut S. (23) tutuklanırken, Gülşah Y. (33) adlı kadın hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı'nca hazırlanıp Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 70 sayfalık iddianamede Seçkin Lütfü Ö. hakkında toplam 153 yıla kadar hapis cezası istendi. Seçkin Lütfü Ö. ile işbirliği yaparak küçük kız çocuklarıyla zorla birlikte olan ve fuhşa zorladıkları ileri sürülen biri kadın 34 kişi hakkında da 2 ile 20 yıl arasında hapis cezası istendi.

Tutuksuz sanıklar arasındaki tanınmış bir pastanenin sahibi olan Hadi A.'nın 'reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 2 yıla kadar hapsi talep edildi.

Hazırlanan iddianamede ayrıca, kız çocukların yapılan muayenelerinde yaşadıkları olaylar sebebiyle ruh sağlıklarının bozulduğu yönünde rapor verildiği bildirildi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

OTOBÜSTE FECİ ÖLÜM

HABERİ DİĞER SAYAFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'in Foça İlçesi'nde, otobüs terminalinde park halindeki babasına ait otobüsün kapı düğmesine basan 4 yaşındaki Kaan Kapan, dışarı çıkmak için koşturunca kapanan kapı arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında, Foça'daki Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde meydana geldi. Dilaver Kapan 35 PV 199 plakalı otobüsünü, işlettiği kafenin karşısına park etti. Kapısı açık bırakılan otobüse Kapan'ın 4 yaşındaki oğlu Kaan Kapan, oynamak için girdi. İddiaya göre küçük Kaan, otobüsün kapı düğmesine bastı.

Kapı kapanırken koşarak dışarı çıkmaya çalıştığı ileri sürülen çocuk, kapıda sıkıştı. Kafede çalışan Yusuf Kuruöz (18) sıkışan çocuğu fark etti, yardım etmek istedi. Bu sırada vatandaşlar da güvenlik güçlerini ve sağlık ekiplerin aradı. Kuruöz tarafından aralanan kapıdan kurtarılan küçük Kaan, ambulansla, Foça Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Kaan Kaplan, kurtarılamadı. Ölüm haberini alan Kaplan'ın yakınları, sinir krizi geçirdi. Güvenlik güçleri olay yerinde incelemede bulunulurken, küçük Kaan'ın cesedi de otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

62 YAŞINDAKİ ADAMDAN İĞRENÇ TACİZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Tekirdağ'da seyyar köftecilik yapan 62 yaşındaki Ş.B., 4 yaşındaki kızı cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

Seyyar köfteci Ş.B., iddiaya göre sokakta oynayan kızı evine götürdü. M.K.'nın, "Bu dede bana şeker verip seviyor" sözlerinden şüphelenen babaannesi, Ş.B.'nin tekrar evine çağırdığı torununu takip etti. Komşusu Ş.B.'nin evine giden babaanne, torunun yarı çıplak olduğunu ve tacize uğradığını görünce şoke oldu, hemen karakola gidip şikayette bulundu.

Şikayetin ardından Ş.B., polis tarafından gözaltına alındı. Pedagog eşliğinde ifade veren küçük kızın elle taciz edildiğinin tespit edilmesinin ardından şüpheli Ş.B., çıkarıldığı mahkeme tarafından, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve küçük yaştaki kıza basit cinsel istismar' suçundan tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konuldu.