BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  GÜNCEL

O isimden 'Fuat Avni benim' itirafı!

CHP milletvekili Mahmut Tanal, "Fuat Avni kimdir?" diye soran basın mensuplarına, "Bunu iktidar bilmiyorsa ben nereden bileyim. Ancak Fuat Avni benim diyebilirim” dedi.

Abone ol

"Fuat Avni kimdir?" sorusuna Mahmut Tanal, "İktidar bunu bilmiyorsa ben nereden bileyim. Ancak Fuat Avni benim diyebilirim" dedi.

Tanal, Hatay E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaptıkları incelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bugüne kadar gerek hukuk tarihinde gerekse Ceza Muhakemesi Kanunu’nda cumhuriyet savcılarının gidip emniyetin bünyesinde silahların gölgesinde ifade almasının kanun dışı olduğunu söyleyen Tanal, "Bu şunu gösteriyor. Oradaki emniyet mensupları tarafından ifade alınmadı. Demek ki siyasi iktidar emniyet mensuplarına güvenmiyor. Onun için güvendiği savcıları gönderip o yüzden ifade aldırdılar. Kaç İsmail kaçlar yaşanmasın diye cumhuriyet savcısı emniyete gönderildi. Emniyetteki avukatların çalışma odası 10 metrekare 25 tane avukat var. Avukatların orada rahatlıkla çalışabilecekleri bir ortam yok. Bu dava siyasi bir davadır. Bir hesaplaşma davasıdır. Bir kin gütme davasıdır. Demokratik hukuk devletinde kin güdülmez devlet kinle idare edilmez. Devlet hukuk ile idare edilir" diye konuştu.

"Fuat Avni kimdir?" sorusuna ise Tanal, “Fuat Avni. İktidar bunu bilmiyorsa ben nereden bileyim. Ancak Fuat Avni benim diyebilirim dedi.

-fuat-avni-benim--5099998.jpeg