BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.491,40
HABER /  MEDYA

O İrlandalı turiste ilginç teklif!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, Aksaray'da esnafın saldırısına uğrayan İrlandalı turisti Antalya'da ağırlamak istediklerini belirtti.

Abone ol

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Ersoy, "Dernek olarak mağdur edilen turist ve eşini, yaşanan bu talihsiz olayı unutturmak ve gerçek Türk misafirperverliğini yaşatmak amacıyla istedikleri zaman bir hafta boyunca İstanbul veya Antalya'da ağırlamaktan memnuniyet duyacağız" dedi.

Turizmcilerden İrlandalı turiste tatil daveti İlgili Videolar İrlandalı turist tüm esnafı dövdü Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, İrlandalı turist ve eşini, Aksaray'da yaşanan talihsiz olayı unutturmak ve gerçek Türk misafirperverliğini yaşatmak amacıyla istedikleri zaman bir hafta boyunca İstanbul veya Antalya'da ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Ersoy, yazılı açıklamasında, Türkiye'ye gelen turistin üçte birini ağırlayan İstanbul'un yabancıların en çok uğradığı semtlerinden Aksaray'da yaşanan olayı unutmak veya geçiştirmenin mümkün olmadığını aktardı.

"ÖNLEM ALINMAZSA BENZER SALDIRILAR ARTABİLİR"

Saldırı sonrası, mağdur turistin ağır yaralanabileceğini hatta bu saldırının ölümle dahi sonuçlanabileceğini vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti: "Esnaf yaptığı açıklamada, turistin alkol talebinin yerine getirilmemesi sonucu sinirlendiğini ve bu olayların yaşandığını ifade etmiştir. Turizmin yoğun olduğu bu gibi bölgelerde turistlere hoşgörü ile yaklaşacak bilince sahip olmayan esnafın hizmet vermesini doğru bulmuyoruz. Böyle bilinçsizce yapılan saldırı olaylarına kayıtsız kalınır ve tedbir alınmazsa turistlere yapılan bu gibi davranışlar artış gösterecek, turistler girdikleri mekanlarda getirilen hesaba dahi itiraz ettiklerinde 'Nasıl olsa kayda değer cezası yok' denilip, benzer saldırı olaylarına maruz kalmalarının önü açılacaktır.

"RAKİP ÜLKELERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ"

Bu saldırıyı yapanlar yargılanıp hak ettikleri cezaları aldıklarında ancak ülkemize gelen turistlerin sahipsiz olmadıklarını kanıtlamış olacağız. Bu olayın faillerinin tespit edilip en kısa zamanda, yargılanıp kamuoyuna da afişe edilmeleri için İstanbul Valisi'ni göreve davet ediyoruz. Özellikle İrlanda ve İngiltere basınında gereksiz yere gündem olan bu olay, Türkiye genelinde güvenli ortamın olmadığı imajı yaratmaya çalışan rakip ülkelerin ekmeğine yağ sürmüştür."

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, dernek olarak mağdur edilen turist ve eşini, yaşanan bu talihsiz olayı unutturmak ve gerçek Türk misafirperverliğini yaşatmak amacıyla istedikleri zaman bir hafta boyunca İstanbul veya Antalya'da ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.