BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  GÜNCEL

O ilde büyük operasyon! Onlarca polis gözaltına alındı

Mersin Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak emniyetteki 'paralel yapı' iddialarına ilişkin operasyon başlattı. Operasyon kapsamında yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Yasa dışı dinlemelerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan emniyet mensuplarına yönelik sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
 
Aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu çoğunluğu istihbarat şubede görevli yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında başka illerde görev yapan emniyet mensuplarının da bulunduğu öğrenildi.

15b7e504802560648.jpg
 
Toroslar Devlet Hastanesi'nde sağlık raporları alınan emniyet mensupları sorgulanmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.  Operasyon kapsamında 27 kişi hakkında gözaltı kararının olduğu öğrenildi. 

26508394.jpg

TEMMUZ'DA BAŞLAMIŞTI

Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın olduğu iddia edilen polislere yönelik operasyonlar temmuz ayında başlamıştı. Aralıklarla yapılan operasyonlarda, İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve İstanbul Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 51 polis tutuklanmıştı. Bu polislerden 4'ü geçen hafta tutukluluklarına yaptıkları itirazın kabul edilmesi üzerine serbest kalmıştı. 

Bir kısmı görevde, bir kısmı ise açığa alınmış durumdayken gözaltına alınan polislere yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatının gizliliğini ihlal ve hükümete yıkmaya teşebbüs gibi suçlamalar yöneltiliyor.