BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

O ilde 9 bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesindeki 9 bölgede sokağa çıkma yasağı ilan etti. İşte o bölgeler...

Abone ol

Terör olaylarının devam ettiği Diyarbakır'da valilik 9 bölge için sokağa çıkma yasağı koydu.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Lice İlçe Jandarma Komando Alay Komutanlığınca, ilçenin sözde Serhabun bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak ve depolarını tahrip etmek ve aranan şahısları ele geçirmek amacıyla Konuklu, Yaprakköy, Gürbeyli, Ahmetbey ve Yünlüce mahalleleri ile Namber Tepe arasında kalan bölgede operasyonel faaliyet yapılmasının planlandığına dikkat çekildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ HALKI PROVOKE EDİYOR

Açıklamada, bölücü terör örgütü ve müzahir kesim tarafından operasyonu protesto etmek amacıyla halkı provoke ederek, canlı kalkan eylemi gerçekleştirebileceğinin düşünüldüğüne dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

HALKI CANLI KALKAN OLMAYA ZORLAYABİLİRLER

“İcra edilecek operasyon esnasında meydana gelebilecek muhtemel çatışmalar esnasında sivil halkı canlı kalkan olmaya zorlayabileceği, uluslararası ortamda kendini haklı çıkarmaya yönelik olarak sivil halkın zarar görmesini sağlamayı amaçlayarak, sivil halkı siper olarak kullanma arayışı içerisinde olabileceği değerlendirilmektedir.”

İŞTE YASAK GETİRİLEN MAHALLELER

Konuklu, Yaprakköy, Ahmetbey, Yünlüce, Gürbeyli ve Hamzabey mahalleleri, Türbe ve Recep komları ile Namber Tepe arasındaki bölgede sokağa çıkma operasyon sona erene kadar devam edeceği kaydedildi.

VALİLİK AÇIKLAMAYI GERİ ÇEKTİ

Diyabakır Valiliği Lice'de sokağa çıkma yasağı ile ilgili yaptığı açıklamayı geri çekti. Doğan Haber ajansından gelen bilgilendirme şöyle;

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 6 bölgede sokağa çıkma yasağı ve bu bölgelere sivillerin girişinin yasaklandığıyla ilgili öğlen saatlerinde açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, bu açıklamasını geri çekti. Diyarbakır Valiliği Basın ve Halklar İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Değerli arkadaşlar saat 12.00 dolaylarında atılan Lice'de yasaklama kararı ve Lice'de sokağa çıkma yasağı kararı başlıklı mailler sehven atılmıştır. Dikkate alınmamasını rica ederim" denildi.