BIST 9.554
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.488,56
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

O ilçede sessiz sedasız değişim yaşanıyor

Koç Grubu’nun Gezi Parkı’nın tam karşısındaki Divan Oteli yıkılıp yeniden yapıldı. Bundan çok daha büyük bir proje ise otelin tam karşısındaki adada gerçekleştiriliyor.

Abone ol

Bir zamanlar Şan Tiyatrosu’nun bulunduğu alanda yapılan bu projeyi ağırlıklı olarak Batı Avrupa ülkelerinde proje yapan, Belçika’nın en büyük mimarlık ofislerinden birisinin sahibi olan Şefik Birkiye’nin şirketi Vizzion Europe gerçekleştiriyor.

PROJE 15 DÖNÜMLÜK ALANA YAPILIYOR

Projenin yapıldığı 15 dönümlük alan Surp Agop Ermeni Vakfı’na ait. Vakıf, alanın üst kullanım hakkını 44 yıllığına Vizzion Europe’da 2010 yılında verdi. Burada 150 milyon dolarlık yatırımla kültür ve tarihi binaların yeniden diriltilmesi planlanıyor.

Şanctiy’nin yapıldığı alanda bulunan en önemli yapılardan biri de Surp Agop Ermeni Hastanesi… Proje ilk lanse edildiğinde bu hastanenin restore edilerek korunacağı söylenmişti. Öğrendiğimize göre projede yapılan değişiklikle hastanenin yıkılıp yeniden yapılmasını karar verilmiş.

SÖZ SAHİPLERİ İKNA EDİLDİ

Hatta Surp Agop Hastanesi Vakfı Başkanı Bernard Sarıbay, burada söz sahibi olan cemaati ikna etmekte oldukça zorlanmış. 176 yıl önce kurulan hastanenin modern bir binaya kavuşturulması planlanıyormuş. Hastanenin yıkılması kesinleşince vakıf, yine Elmadağ’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde beş ay önce bir poliklinik açmaya karar vermiş.

Halen hasta bakımı burada devam ediyor. Surp Agop Hastanesi’nin 2016 yılı başında yeni haliyle hizmet vermeye başlayacağı belirtiliyor.