BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  DÜNYA

O ilana suç duyurusu

Balıkesir’de Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, 10 Kasım günü ulusal bir gazetede yayınlanan "Olmasaydı da Olurduk" ilanıyla ilgili suç duyu...

Abone ol

Balıkesir’de Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, 10 Kasım günü ulusal bir gazetede yayınlanan "Olmasaydı da Olurduk" ilanıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.
CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk’un partililerle birlikte geldiği adliye önünde açıklama yapan CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Karataş, "10 Kasım’da bir gazetenin yayınladığı Sancaktar dergisinin, ’Olmasaydı da Olurduk’ ilanına karşı bugün buradayız. Bir insan, başkalarının önem verdiği, sevdiği, saydığı bir ulusal kahramanın ölüm yıl dönümünde gazeteye bu tür ilanlar vermez. Verirse yaptığına saygısızlık ve açık kışkırtmacılık denir" ifadelerini kullandı.
Gençlik Kolları Başkanı Karataş, "O günlerde yaşasaydınız işgali sineye mi çekecektiniz? ’Atatürk olmasaydı da olurduk’ diyorsunuz ama Atatürk olmasaydı isminiz ne olacaktı? Bundan dolayı Atatürk’ün maneviyatına hakaret istemi ile savcıları göreve çağırıyor ve suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi. Açıklamanın ardından CHP’liler adliye binasına girerek suç duyurusunda bulundu.
(İHA)