BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  MEDYA

O Hayat Benim'de skandal Sakine anlattı

O Hayat Benim'in oyuncularından Birgül Ulusoy dizi setinde yaşananların perde arkasını anlattı. Birgül Ulusoy'un yüzüne senaryo fırlatmışlar.

Abone ol

FOX TV'nin reyting rekortmeni olan dizisi O Hayat Benim arka arkaya iki büyük oyuncusunu kaybetti. Bunun sebepleri hakkında diziden olaylı bir şekilde ayrılan Birgül Ulusoy ilk kez konuştu. Dizi setinde neler yaşandığını anlattı. İşte söyledikleri;

KÖTÜ EVLİLİK GİBİYDİ
-Şöyle bir cümleyle başlayayım. Bu cümleyi kullanmak için uzun süredir kafamda tutuyorum. Sana kısmet oldu. İnsan iyi giden bir evliliği bitirmez. Bitirebilmesi için akli dengesini yitirmiş olması gerekiyor. İyi giden bir evlilik sudan sebeplerden dolayı bitirilmez. Bu dizi iyi gitmeyen bir evlilik gibiydi ben de bunu daha fazla uzatmanın bir anlamı olmadığına karar verdim ve bitirdim. 60’ıncı bölüm sezon finaliydi ben de sabrettim ve işimi hakkıyla teslim ettim.

ALLAHTAN BELANIZI MI İSTİYORSUNUZ
o-hayat-benim-sakine-bingül-ulusoy.jpg
-39’uncu bölüm yaklaşırken sözleşmelerin yenilenmesi gerekiyordu. Tüm oyuncular menajerleri aracılığıyla yapım şirketiyle görüşür ve sözleşmeler yenilenir. Tabi sözleşme yenilemek demek aynı zamanda artış vermek anlamına da geliyor. Ayrıca firma, 25 yıllık oyunculuk hayatımda duymadığım bir üslup kullandı. Oyunculara size iş veriyorum ‘daha Allah’tan belanızı mı istiyorsunuz’ şeklinde bir üslup kullandılar. Böyle bir cümleyle karşılaşınca donup kalıyorsunuz. Sinirimden gülmüştüm.

DİŞİMİ SIKIP SABRETTİM

Firmanın bu ciddiyetsiz tavırlarına rağmen işimi profesyonel olarak yapmaya çalıştım. Zaten bunun için de sezonun sonuna kadar dişimi sıkıp sabrettim. Sezonun son bölümü çekimlerini bitirince de hemen ayrıldığımı açıkladım.

MARAZ BUNDAN ÇIKTI

- İş biraz çığırından çıkmıştı. Gelincik yokuşu hikâyesiydi ‘O Hayat Benim’… Ama iş son zamanlarda yeni bir hal almaya başladı. Yeni gelen oyuncu arkadaşlar dizinin ruhuna adapte olamadılar. Adapte olamayınca da hırçınlaştılar. Bütün maraz bunların hırçınlaşmasıyla çıktı. Set çekilmez bir hal almaya başladı.

YÜZÜME SENARYO FIRLATTI
- Benim oynadığım Sakine karakteri gittikçe kilit bir hal almaya başlamıştı. Oyuncu arkadaşlar benim sahnelerimin fazla olmasından rahatsızlık duymaya başladılar. Bunu ilk defa sana anlatıyorum. Setteki oyunculardan biri ‘her yerde Sakine, her yerde Sakine’ diyerek benim yüzüme senaryo tekstini fırlattı.Hiç isim vermeyeceğim ama yıllarca önemli projelerde önemli rollerde oynayan bir oyuncu bunu yaptı. Bu yapılan terbiyesizliğe rağmen sezon sonuna kadar bekledim.

ORUÇ KRİZİNİN ASLI NE?
- Dizinin başrol oyuncusu Ceren Moray, oruç tutmadıkları için mahalleli tarafından şiddet gördüğünü iddia etti. Neler oldu o gün orada?
-Olay basına yansıdığı gibi değildi.. Sektörel anlamda biraz özeleştiri yapmak lazım. Ramazan ayının ilk gününde sokağın ortasında bağırarak pasta kesmişler. Mahalle sakinleri ise buna tepki göstermiş ama şiddet yoktu. Keşke bizim oyuncular oruç tutanlara karşı biraz saygı gösterselerdi, o zaman bu tatsız tartışmalar da yaşanmazdı.

BANA İFTİRA ATTILAR

birgül-ulusoy-o-hayat-benim.jpg- Yapımcımızın ne yapmak istediğini hala kavramış değiliz. Bunu da ilk defa sana açıklıyorum, Pastel Film, bana senaryoyu mail yoluyla dağıttığım yönünde iftiralar attı. Bu konuda firmaya dava açmayı planlıyorum. Yapım şirketi bunun gibi saçma sapan bir sürü olayla başımızı ağrıttı. Allah bir daha bana böyle bir iş nasip etmesin!

TEKRAR DÖNMEM İÇİN ARADILAR

-Beni aradılar, istersen tekrar bizimle çalışabilirsin dediler. Fakat ben kabul etmedim. Dedim ya Allah bir daha bana böyle bir iş nasip etmesin!

(Mustafa Kılıç : Millet Gazetesi)