BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
HABER /  GÜNCEL

O generalden FETÖ'cü subayları karanlığa gömen talimat

Dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü subayların üs olarak kullandığı Selimiye Kışlası'nı elektriksiz bırakmış.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbecilerin üs olarak kullandığı yerlerden bir tanesi olan Selimiye Kışlası'ndaki darbecilerin elektriklerin kesilerek etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre, Fenerbahçe Ordu evinin işgal edilmesiyle ilgili İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın geçtiğimiz duruşmasında Ordu Evi'nin o geceki sorumlusu Albay İbrahim Cem Gültekin, tanık sıfatıyla mahkemede ifade verdi. Darbecileri o gece ordu evinden içeri almayan Gültekin, o dönem 1. Ordu Komutanı olan Orgeneral Ümit Dündar'la arasında geçen telefon trafiğini mahkemede anlattı.

İLETİŞİM AĞI ÇÖKERTİLDİ

Gültekin, Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ı arayarak 'Komutanım eğer müsaade ederseniz haberleşmelerini önleyebiliriz' dediğini aktardı. Dündar'ın da olur vermesiyle kışladaki darbe karşıtı subaylar tarafından ana şalter kapatılarak darbecilerin iletişim ağı çökertildi. Dündar'ın emri sonrasında kışlayı kontrol altına almak için harekete geçtiklerini aktaran Gültekin, halk tarafından "darbeci" sanılmalarını önlemek için iki adet TOMA talebinde bulunduğunu söyledi. Gültekin, "Yine bir telefon görüşmemizde Komutanımız 'Halkı Selimiye Kışlası'na yönlendirebilir miyiz?' dedi. Çünkü artık biz Fenerbahçe'deki kontrolü sağlamıştık. Artık müdahale etmemiz gerektiğini, Murat Yarbay, bizim de emrimizle orada birliğin tamamen emir komutasını aldı" ifadelerine yer verdi.