BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  GÜNCEL

O gelin yakalandı! Baba da aile de kız da sahteymiş!

Afyonkarahisar'dan gelin almak için Şanlıurfa'ya giden Gökhasan ailesinin yaklaşık 50 bin lirasını dolandırdığı iddiasıyla aranan gelin adayı, gözaltına alındı. Mahkeme, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Abone ol

AFYONKARAHİSAR'ın kızları damadın anne babasıyla oturmayı kabul etmiyor diye oğlu Tahsin'e Şanlıurfa'dan gelin adayı bulan Satılmış Gökhasan, başlık parası vermiş, altınlar, telefonlar, kıyafetler alıp nişan töreni yaptığı gelini düğün haftası almaya gidince dolandırıldığını anlamış ve baba oğlu yıkılmıştı. 

Tahsin ve Satılmış Gökhasan ailesini yaklaşık 50 bin lira dolandıran gelin adayının peşine düşen İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, kendisini "Nur Demir" olarak tanıtan kişinin İlknur Üçok (19) olduğunu belirledi. Ve İlknur Üçok, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

ADI DA YALAN BABASI DA...  

Gökhasan ailesinin avukatı Sezai Canbek, kısa sürede zanlılardan birini yakalayan polis ekiplerine teşekkür ederek, "Bu olay tamamen dolandırıcılık olayı. Halim Demir olduğu belirtilen adam da gelin adayının babası değilmiş. Kız yakalandı, inşallah diğer zanlılar da biran önce tespit edilir ve müvekkillerimin yaşadığı sıkıntı bir nebze olsun giderilir." dedi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDI

Emniyet'teki işlemlerinin ardından ardından Şanlıurfa'da sevk edildiği adliyede savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan İlknur Üçok, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı..

Gelin almaya gittiler büyük şok yaşadılar!Gelin almaya gittiler büyük şok yaşadılar!Gelin almaya gittiler büyük şok yaşadılar!Gelin almaya gittiler büyük şok yaşadılar!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

DOLANDIRICILIK OLAYI NASIL OLMUŞTU?

Afyonkarahisar'da yaşayan Satılmış Gökhasan, yaklaşık 15 gün önce, oğlu Tahsin Gökhasan'ı evlendirmek amacıyla, Şanlıurfa'daki bir tanıdıkları aracılığıyla tanıştıkları ve kendilerini Halim Demir ve kızı Nur Demir olarak tanıtan aileye 15 bin lira başlık parası, 23 bin lira değerinde altın ve 10 bin liralık çeyiz malzemesi vermiş ancak düğüne bir hafta kala bu kişiler kayıplara karışmıştı.