BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  GÜNCEL

O gece Zekai Aksakallı'nı eşi de yaralanmış

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, darbeyi önleyen önemli isimlerden birisi olan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın eşinin darbeciler tarafından yaralandığı ortaya çıktı.

Abone ol

CERABLUS operasyonuna komuta eden Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında önemli misyon üstlenen isimlerden birisiydi.

15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Korgeneral Yıldırım Güvenç ifadesinde, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile 15 Temmuz darbe gecesi yaptıkları telefon görüşmesini anlattı.

DÜĞÜNDEN EVİNE DÖNERKEN DERDEST EDİLMEK İSTENDİ

Korgeneral Güvenç, “Tümgeneral Zeki Aksallı ile telefonla görüştüm. O da bana Ankara’daki bir düğünden çıkıp evine giderken yolda derdest edilmeye çalışıldığını, eşinin yaralandığını söyledi” dedi. 

Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Yıldırım Güveç’in 5 sayfalık ifadesi özetle şöyle :

AKSALLI 'EŞİM YARALANDI' DEDİ

Özel Kuvvetler Komutanı olan Tümgeneral Zekai Aksakallı ile telefonla görüştüm. O da bana Ankara’daki bir düğünden çıkıp evine giderken yolda derdest edilmeye çalışıldığını, eşinin yaralandığını halen Özel Kuvvetler Komutanlığı’na gitmeye çalıştığını söyledi. 

Ayrıca darbeci Semih Terzi’nin adamlarıyla beraber Özel Kuvvetler Komutanı makamına gittiklerini ve artık Özel Kuvvetler Komutanının kendisini olduğunu söylediğini anlattı.

O ÇOCUK GEREĞİNİ YAPMIŞ

Özel Kuvvetlerdeki olaylarda şehit olan Ömer isimli emir Astsubayı ile Zekai Aksakallı telefonda görüşerek, ona darbeci ekibin engellenmesi konusunda gerekli talimatları vermiş.

O çocukta gereğini yapmış ancak şehit oldu. Sonraki görüşmemizde Zekai bana faaliyetlerimiz nedeniyle darbe girişiminin sıkıntıya girdiğini, bu nedenle kendime dikkat etmem gerektiğini söyledi.