BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

O gece Kobani'den kimler Türkiye'ye gireceklerdi?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Konya Mevlana Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "O gece Kobani'de ne hazırlık yaptılar? Çıksın açıklasınlar. Müttefikleri açıklasın. O gece Kobani'den kimler Türkiye'ye gireceklerdi? Nereleri işgal edeceklerdi, nasıl bir kaos yaşatacaklardı?" dedi.

"BUNLARA AMAMÇLARINA ULŞAMAK İÇİN HER YOL MÜBAH"

Çelik, hainlerin o gece milletin tecelligahı olan TBMM'yi bombaladıklarını, bunların akla gelmeyecek şeyler olduğunu söyledi. Artık bu örgüte aklı olan kimsenin hak vermemesi gerektiğini vurgulayan Çelik, şunları aktardı:

"İbadetle ihanet bir arada durur mu? Bizim inancımızda böyle bir şey mümkün değil ama bunlarda amaçlarına ulaşmak için her yol mübah. Sözde din terminolojisini ağızlarından eksik etmiyorlar ama amaçlarına ulaşmak için de her yol mübah. Öyle bir anlayışta olan insanların bu saatten sonra Allah'ı, Peygamberi ve kitabı ağızlarına almamaları gerekiyor. Böyle bir şeye şahit olursak gerekli cevabı vereceğiz. Bu çirkin görüntü çok net şekilde 15 Temmuz akşamı ortaya çıktı. Bunlar herkesi dinlediler, fişlediler, görüntüde ibadeti gösterdiler arkadan bu işlerle uğraştılar. Bu ahlaksızlar insanların mahremiyetine, yatak odalarına girdiler. Her türlü şantajı yaptılar, ettiler ama Allah'ı dinlemediler."

"15 TEMMUZ'DAN SONRA TUTUŞTU"

Çelik, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bugün "Ben Batıdan yanayım" dediğini belirterek "Bunu 15 Temmuz öncesi deseydin ya? O hain 15 Temmuz'dan sonra tutuştu. 79 milyon yakanda, kaçamayacaksın. Bugün de 'Batı Türkiye'ye müdahale etmeli' diyor. Alçaklığında bir seviyesi vardır. Seviye kalmadı. Çukurdan da aşağı, dibi görülmeyen esfel-i safilin çukuruna doğru gidecek inşallah." ifadelerini kullandı.

Darbelerin Türkiye'ye maliyetinin çok olduğuna değinen Çelik, 10 yıllık kalkınma trendine bakılırsa eğer önüne engeller çıkmasaydı, Avrupa bir yana Türkiye'nin çok daha iyi yerlerde olacağına işaret etti.

Bu duruşla dünyanın "Millet böyle olur" dediğini vurgulayan Çelik, milletin duruşunu, en sevmeyenlerin bile takdir ettiğini "Keşke bizim de böyle bir milletimiz olsa" dediklerini anlattı.

"O GECE KOBANİ'DE NE HAZIRLIK YAPTILAR?"

Darbecilerin dertlerinin Türkiye'de kaos oluşturmak olduğuna dikkati çeken Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

"O gece Kobani'de ne hazırlık yaptılar? Çıksın açıklasınlar. Müttefikleri açıklasın. O gece Kobani'den kimler Türkiye'ye gireceklerdi? Neler yapacaklardı, nereleri işgal edeceklerdi, nasıl bir kaos yaşatacaklardı? Kaç milyon vatandaşımızın şehadetine sebep olacaklardı? Bu planları yapanların tamamı 'Recep Tayyip Erdoğan gelmeyecek' diye ona, Türkiye'ye gönül veren vatandaşların geri döneceklerini zannettiler. Dönmedik, dönmeyeceğiz."

Konya'da Mevlana Meydanı'na toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.