BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.491,78
HABER /  GÜNCEL

O gece hayatlarını telefon kurtardı!

Ankara ve İstanbul'da 15 temmuz gecesi vatanını bayrağını korumak için sokağa çıkanlar arasında öyle hikayeler var ki...

Abone ol

15 Temmuz gecesi televizyondan gördükleri karşısında şaşkına dönen 14 yaşındaki Çetin Dondurma, demokrasi, vatan ve bayrak aşkına hemen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önüne gitmeye karar verdi.

Tam bu sırada oğlu Ömer, "Ya ölürüm ya da beni de alırsın yanına baba" dedi. Babası oğlunu da aldı yanına çaresiz. Birlikte İBB'nin bulunduğu Saraçhane'ye gidip cuntacı askerlerin karşısına dikildiler. Baba Çetin Dondurma askerleri vazgeçmeleri için ikna etmek istedi ama başarılı olamadı. Tam o sırada gözü dönmüş askerler G3 piyade tüfeklerinin tetiğine bastı. Bir kurşun Ömer'in ayak kemiğini parçaladı. Bir başka kurşun ise cebindeki cep telefonuna isabet etti. Vatandaşların hastaneye yetiştirdiği darbe gazisi Ömer, ameliyata alındı. Ömer, "Vatanımızı, bayrağımızı savunmak için sokaklara çıktık. İlk mermi telefonumda kaldı, çok sert bir şekilde sopayla vurulmuş gibi hissettim. İkincisi bacağıma gelince yere düştüm" diye konuştu.

'HASTANEDE BULDUM'
Baba Çetin Dondurma ise "Askerler bize 'gidin buradan' dedi. Tabii geri çekilmedik. Komutan ateş emri verdi. Oğlum bir anda ortadan kayboldu. Hastanede buldum kendisini. Çok şükür Allah'ıma, o telefon belki de oğlumu kurtardı. Vurulan bacağı için ise doktorlar yüzde 50 şansı var diyor. Oğlum vatanım için şehit düşseydi, bir yanım sevinirdi" dedi.

Ankara'da, TRT binasını işgal etmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/ PDY) bağlı darbeci hainleri engellemek isteyen vatandaşların üzerine ateş açıldı. Askerin açtığı ateş Ali Bozdemir'in cebinde bulunan cep telefonunu parçaladı. Ölümden cebindeki cep telefonu sayesinde kurtulan Bozdemir hafif yaralandı.

'GÖZLERİ DÖNMÜŞTÜ'
Kara geceyi anlatan Bozdemir, "Askerin gözü dönmüştü her tarafa ateş ediyorlardı. O sırada yaralandığımı hissetim ve kendimi yere bıraktım. Oradaki vatandaşlar beni apar topar o bölgeden dışarı çıkardı. Askerin açtığı ateş cep telefonumu parçalamıştı. Belki telefon cebimde olmasa bugün yaşamayabilirdim" dedi.