BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,51
HABER /  POLİTİKA

O füzeler Zeybek'in gündeminde

Dış politikadaki gelişmeler ve füze kalkanı projesiyle ilgili tartışmalara DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek de katıldı.

Abone ol

Türkiye'ye kurulması düşünülen füze kalkanı projesi hakkında konuşan Zeybek, hükümete tavsiyede bulundu:

''Dünyanın geldiği böyle bir ortamda Türkiye'nin komşularıyla daha çok iyi ilişkiler kurması gerekir.'' 

FÜZE KALKASI İSRAİL'İN GÖLGESİNDE KALDI

NATO bünyesinde Türkiye'ye kurulması planlanan savunma kalkanı ve füze sisteminin Türkiye'nin komşularıyla ilişkilerini olumsuz etkileyeceğini savunan Zeybek, bu konunun İsrail ile yaşanan sorunun gölgesinde bırakılmak istenildiğini savundu.

Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'ne katılmak üzere Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine gelen Zeybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Libya'daki gelişmelere dikkat çeken Zeybek, Libya'nın emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda kaynaklarına el konulmak üzere teslim alındığını iddia etti.

Dünyanın geldiği böyle bir ortamda Türkiye'nin komşularıyla daha çok iyi ilişkiler kurması gerektiği görüşünü aktaran Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'ye gerçekleştirdiği ziyareti ''Somali'ye yardım yapılacaksa bu yardım yapılır. Ama bu yardımın yapılabilmesi için mutlaka Başbakan'ın mı gitmesi gerekir?'' sözleriyle eleştirdi.